Ilsengløpet 2019

Ilsengløpet er et 10 km terrengløp ved Hamar. Løpet går på Ilsengstiene, som nylig ble kåret til Norges beste turstier.

Ilsengstiene er kåret til Norges beste turrute

Kondis-rapporten sier at det var dårlig vær, men det er å overdrive. Det var kjølig, men egentlig ganske fine løpsforhold. Været slo om litt like etter målgang, men da var jeg jo allerede i mål.

Jeg synes at Ilsengløpet er et kjempeflott løp. Underlaget er variert og skånsomt å løpe på og består for det meste av jordstier. Løypa er ganske “tung” sammenlignet med en 10 km på asfalt. Traseen har en lang nedoverbakke i starten og en slak motbakke mot slutten, og underveis er det noen små bakker som må forseres.

Med en så flott løype er det rart at løpet ikke har flere deltakere.

Startskudd for sesongen

Ilsengløpet var som vanlig sesongens første løp for meg.

Taktikken min pleier å være å ta det litt med ro fra start og heller ha litt ekstra krefter igjen på slutten. Forberedelsene var ikke optimale, og beina kjentes ikke bra ut på oppvarming. Men da startskuddet gikk, fungerte det overraskende bra!

Løypa var i år ca 300 meter lenger enn tidligere på grunn av veiarbeid. Likevvel klarte jeg å perse med over ett minutt. Så da gir jeg meg selv godkjent på årets første løp. Når det er sagt, gjorde det seg nok også gjeldende at løypa var fastere enn normalt.

Ut fra start lå jeg som vanlig litt bak i feltet, men jeg løp meg opp noen plasser i løpet av den første kilometeren. Og så plukket jeg et par plasser til før løpet var halvløpt. Halvveis var jeg på 4.-plass.

På de siste 400 meterne spurtet jeg inn til 3.-plass. Faktisk kom jeg farlig nær 2.-plassen også, men det hadde jeg ikke forventet.

I følge resultatlista var jeg bare to sekunder bak Magnus Rognstad Neby på andreplass. Han er en såpass sterk løper som kom på 4.-plass i Hamarløpet i fjor med 34:59 at jeg er veldig godt fornøyd med å komme i mål omtrent likt med han. Det viser at jeg har tatt et lite steg siden i fjor.

Ola Korbøl tok en komfortabel seier med 40 sekunders margin.

Min forrige pers i Ilsengløpet var på 39:59 fra 2017. Den nye persen er på 38:55. Så da får jeg komme tilbake til neste år og prøve å krype ned på 37-tallet!

En god start på løpssesongen.

Årets sesong

Jeg prøver nå å forbedre meg signifikant fra år til år. For å klare det trener jeg en del flere timer enn før. Det blir ganske mye rolig trening mellom hardere økter, fordi jeg prioriterer skadeforebygging over alt annet.

Målsetningen for i år er å prøve å komme ned på 15-tallet på 5 km, samt å komme under 35 minutter på mila. Jeg tenker å delta på Norgesløpet den 5. oktober. Så om jeg ikke kommer under 35 minutter på Hamarløpet den 25. mai, så håper jeg å klare det i en raskere løype til høsten!

Andre viktige løp for meg i år er Oslos bratteste og Skåla Opp. På Skåla Opp er jeg ganske hissig på å komme under en og en halv time, for det har jeg aldri klart tidligere. Får bare håpe at det blir målgang på toppen i år!

Einar har familierekorden på Skåla Opp med 1:27, men den har stått i litt for mange år nå!

Ellers er jeg ganske bestemt på å komme under 20 minutter på Rognstadkollen Opp, etter at jeg løp på nøyaktig 20 minutter i fjor! I år har løpet 20-års jubileum, så da passer det fint å komme med i den eksklusive 20-minuttersklubben.

Enn så lenge er jeg nok eneste medlem i klubben for de som har løpt Rognstadkollen Opp på nøyaktig 20 minutter. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *