Hamarløpet: Mila på 34 minutter!

Forrige pers på mila var 36:20

Jeg har sjelden vært så glad som i dag. Endelig klarte jeg å løpe mila på under 35 minutter!

En forferdelig oppvarming

Akkurat som på Ilsengløpet var beina veldig dårlige på oppvarming. I dag var jeg i tillegg så slapp at jeg etter hvert ikke orket å løpe mer på oppvarming. Jeg sa til meg selv at “Nå orker jeg ikke løpe mer”, og lo godt for meg selv, da jeg visste at jeg hadde 10 km i høy hastighet foran meg.

Delvis kan dette skyldes allergier og delvis at jeg varmer opp med litt for mye klær.

En god start på løpet

Det er også en tradisjon i år at ting funker ganske bra bare startskuddet går. Ut fra start tok jeg det med ro, slik jeg pleier å gjøre på løp. Jeg lå da på 20. plass.

Den første kilometeren gikk unna på 3:17, litt raskere enn jeg hadde planlagt. Så jeg må vel si at de andre løperne startet i overkant hardt, noe mange av dem også fikk merke mot slutten.

Siden det var en del vind, passet jeg på å løpe i en liten gruppe, og det funket veldig fint.

Da det var igjen 2 km, så jeg på klokka at jeg hadde 7 minutter og 10 sekunder på meg til å fullføre på 35 minutter. Så da skjønte jeg at det gikk veien!

Jeg hadde nemlig et håp om å løpe under 35, selv om jeg ikke regnet med å klare det.

De siste 2 kilometerne fikk jeg også litt allergiastma – det kan fort skje når jeg har pustet hardt en stund. Men jeg klarte likevel å holde bra fart på de siste 2 kilometerne – 3:20 fart.

Den vanlige spurten hadde jeg ikke inne, delvis på grunn av at pusten var såpass dårlig. Men det gjorde ingenting – mitt hovedfokus var å få en god sluttid under 35 minutter!

Storfornøyd med resultatet

Det hender seg både titt og ofte at jeg er strålende fornøyd med meg selv. Men jeg tror det har gått mange år siden jeg var så godt fornøyd som da jeg kom i mål på tiden 34:31 på Hamarløpet i år.

Dette er det nok vanskelig å forstå for folk som ikke trener og setter seg klare målsetninger innen idrett. Men jeg har virkelig trent for å klare å forbedre tiden min såpass mye!

Og når man har lagt inn så mye arbeid, så blir man desto mer fornøyd! Forresten kom jeg på 5.-plass i løpet, bare 6 sekunder fra pallen.

Jeg ble også overrasket av folk som stod og heiet på meg i løypa og ropte navnet mitt. I det hele tatt var det et stort engasjement både i og utenfor løypa i dag.

Høyt nivå blant herrene

Nivået på herresiden var rett og slett imponerende. Det var 51 menn som løp på under 40 minutter. Til sammenligning var det bare 2 kvinner som klarte det samme.

Jeg som er en mosjonist i god form kom i mål nesten 3 minutter før damevinneren, og 5:28 før nest beste kvinne. Det sier noe om at nivået på damesiden var lavt.

Et viktig moment er at kvinnevinneren ikke var fra Hamar. Forklaringen på det lave nivået blant kvinnene må være at Hamar-kvinner er late, udisiplinerte og mangler standarder. Man aner konturene av at det går an å bli for jordnær!

Barneløp

Nytt av året var et barneløp hvor barna kunne velge mellom å løpe 400 meter eller 1 km.

Startskuddet for den første pulja med barn gikk, og jeg stod og ventet i ett minutt, og lurte på hvor de ble av. Da så jeg noen 2- og 3-åringer som så vidt rakk over fortauskanten som kom løpende. Det er noe av det kuleste jeg har sett!

Ei jente som lå helt i teten, begynte å løpe i feil retning – slik som på Monty Python. Hun hadde nemlig løpt fra mora si, og ønsket å holde mora si i hånda!

For en glede barna viser på slike løp! Det er virkelig inspirerende å se.

Hva blir neste målsetning?

Nå som jeg har klart å løpe mila på under 35 minutter, så blir det naturlig å prøve å løpe på 33-tallet på et milløp. Så da må vel det bli målsetningen på Norgesløpet den 5. oktober.

I tillegg skal jeg prøve å løpe 5 km på Børstad på 15-tallet.

Så jeg har mye å trene mot! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *