Oljeberget 58: Ulovfestede prinsipper (PR45)

PASIENTREISERS JULEKALENDER – DAG 45

Pasientreiser rev i stykker arbeidskontrakta til Ann Helen Nilsen. Samtidig rev de i stykker arbeidsmiljøloven. Og de var grovt illojale mot demokratiets hovedverdi som er ytringsfrihet og varsling, kall det gjerne sannhetssøken eller sannheten.

Deretter har Ann Helen Nilsen varslet på bloggen sin om det som skjedde. Og det vanlige da er at arbeidsgiveren plutselig kommer ridende på moralens høye hest!

Arbeidsgiveren ønsker da å sette fokus på om Ann Helen Nilsen muligens kan ha begått en eller annen feil! Det er jo slik rettssaker mot varslere foregår i dette landet!

HAR VARSLEREN BEGÅTT EN ELLER ANNEN FEIL… MON TRO?

🙂

Kanskje varsleren skulle ha varslet på en annen måte, for eksempel? Kanskje varslingen ikke var i henhold til virksomhetens varslingsrutiner!

Slik vil altså en virksomhet som Pasientreiser gå til verket, i en rettssak mot en varsler som Ann Helen Nilsen!

Selv om Ann Helen Nilsen ikke konkret har nevnt Pasientreiser på bloggen sin, og slik sett ikke har varslet om noen ting i forhold til Pasientreiser, for å si det sånn, så er det interessant å tenke litt over disse tingene.

Altså hvordan en virksomhet plutselig kommer ridende på moralens høye hest! Og altså lurer på om offeret… kanskje har gjort en feil… da offeret sa ifra om alvorlige forbrytelser!

MON TRO OM OFFERET… WHATEVER!

🙂

Du kan se for deg en voldtektssak der ei ung jente har blitt gruppevoldtatt, og går frem på feil måte når hun skal melde ifra om det som skjedde!

Ja, da skal vel voldtektsofferet straffes?

🙂

Slik tenker i hvert fall norske ledere! Altså norske virksomheter.

Ulovfeste prinsipper

Og en ting som er spesielt interessant i forhold til slike ting som LOJALITETSPLIKTEN, det er at det er et ulovefestet prinsipp. Altså et prinsipp som dessverre ikke kunne lovfestes, fordi det rett og slett ikke tar seg ut på trykk!

Bare tenke litt etter! Når det har en gått en del år og et ulovfestet prinsipp har blitt etablert… SÅ ER DET VEL NATURLIG AT DET BLIR… EH… LOVFESTET?

Men det skjer ikke. Og da er det naturlig å spørre seg hvorfor!

Og svaret er at det er en grunn til at disse ulovfestede prinsippene ikke er lovfestet!

DE TAR SEG IKKE UT PÅ TRYKK! DE FALLER PÅ SIN URIMELIGHET!

Og det er nettopp slike prinsipper useriøse virksomheter ønsker å fokusere på. Altså ting som er helt urimelig!

Og da fortsetter jo bare virksomheten med å være… ja… nettopp urimelig!

Useriøse virksomheter er altså HELT URIMELIGE hele veien!

🙂

Forresten kommer jeg tilbake til tolkningen av ordet ID senere. Måtte bare skrive noe om ulovfestede prinsipper i dag!

Følte for det! 🙂

Helt til slutt

Lojalitetsplikten er knyttet opp mot arbeidskontrakta. Den kontrakta som arbeidsgiveren normalt river i stykker, ved å gjennomføre en ulovlig oppsigelse!

Det er ganske komisk, er det ikke det? At arbeidsgiveren først river i stykker både arbeidskontrakta og arbeidsmiljøloven, for deretter å begynne å snakke på at den oppsagte som en følge av den arbeidskontrakta som arbeidsgiveren nettopp har revet i stykker… har en lojalitetsplikt til arbeidsgiveren!

🙂

Arbeidsgivere er rett og slett helt sinnssyke!

Merk også at det nettopp er de mest kriminelle arbeidsgiverne som snakker på slike ting som lojalitetsplikten og styringsretten, altså ulovfestede prinsipper!

🙂

Ganske ironisk, ikke sant?

Jeg vet sannelig ikke om ordet ironisk er riktig! Vet da faen!

🙂

Men poenget er i hvert fall at useriøse arbeidsgivere bare fortsetter med å være useriøse! Det er det som er så festlig!

Om de så havner i en rettssak, så fortsetter de med ting som er helt urimelig!

Det var alt for i kveld! God natt! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *