Oljeberget 50: En tolkning av IP-Man (PR37)

PASIENTREISERS JULEKALENDER – DAG 37

Jeg skal nå gi en kort tolkning av en scene i den første Ip Man-filmen: Filmen er forresten å finne på Netflix.

Her er de viktigste tolkningene:

  1. 10 betyr klovn
  2. Brød betyr levebrød
  3. Svart-hvitt betyr kritikk
  4. Karate betyr våpenfri kamp, som betyr ikke-voldelig kamp, altså kunst som kampform

Her kan du se den scenen jeg nå har tolket:

Ip Man er kledd først og fremst i svart, og sier da følgende:

SVART = SVAR T = SVAR KORSFESTELSE

Videre tolkes jo filmtittelen slik:

IP MAN = 2 3 = 4 = KORS = KORSFESTELSE
IP MAN = IP-ADRESSE MAN = INTERNETT MAN = EN SOM BRUKER INTERNETT

Han representerer en klovn som svarer på korsfestelse, vel å merke ved å bruke moderne teknologi, la oss si internett!

Og det han svarer på er en korsfestelse av enkeltindividets verdighet, siden filmen handler om at japanerne invaderer og undertrykker folket. Og folket betyr folk flest, som betyr enkeltindividet.

Så denne scenen handler om å stå opp for og beskytte enkeltindividets verdighet, noe som også betyr at man må respektere alt som det frie og uavhengige enkeltindividet står for, slike ting som sannhet, rettferdighet og frihet!

Denne film-scenen er altså en oppskrift på kunst. En oppskrift på hvordan kunstnere kan ta over makta i samfunnet, og faktisk gjøre kunst til et levebrød!

I dag er ikke kunst et levebrød, for kunstnere får ikke lønn på linje med andre profesjoner, og må derfor jobbe som slaver og horefitter av samfunnet!

Jobben til kunstnere er å nedkjempe all motstand, å nedkjempe alle andre om du vil, slik som Ip Man gjør i denne scenen!

Han slåss mot 10 personer, og tallet 10 betyr jo klovn. Og som den klovnen han er, setter han klovnestempelet på de han slåss mot!

Hvis du forstår?

Dermed fremhever han at han kritiserer dem, og mener at det er de som er latterlige! Og da snakker Ip Man på at kunstnere må bli kritikere. Han snakker da på å forene kunst og samfunnskritikk!

Og han understreker dette ved å være kledd i svart. Fargen svart betyr i forhold til temaet samfunnskritikk at Ip Man kommer i sine motstanderes BEGRAVELSE!

Fargen svart betyr også at det har svartnet for Ip Man, altså at han er kjempesint, altså at han kritiserer rasshøl sønder og sammen!

Så han gjør en rekke ulike ting, som handler om å fremheve at kunstnere må være klovner som er litt ute av kontroll, og som ikke kvier seg for å leke litt med rasshøl!

Klovn

At tallet 10 betyr klovn, det har du vel fått med deg nå. Men hvis du ikke har lest så mange innlegg her ennå, så kan jeg minne om at bokstaven J er den bokstaven som et smilefjes erstattes av i en e-post som består av ren tekst. Dermed betyr bokstaven J altså smilefjes.

Og bokstaven J er den 10. bokstaven i alfabetet. Dermed betyr også tallet 10 smilefjes. Og smilefjes betyr klovn.

Så da betyr tallet 10 kort og godt klovn!

Budskapet her er altså at dagens kunstnere ikke i tilstrekkelig grad er klovner! For de tar ikke over makta i samfunnet!

Kunst

Når man slåss uten våpen, så betyr det ikke-voldelig kamp. Og ikke-voldelig kamp betyr kunst og samfunnskritikk.

Det minnes da om at ikke-voldelig kritikk faktisk er veldig ikke-voldelig, for det er jo det eneste som kan forebygge vold og urettferdighet i verden!

Og til syvende og sist må man faktisk også fjerne, altså erstatte, de som sitter på toppen og styrer i dag.

Og derfor må kunstnere altså ta over makta i samfunnet. Og det kan bare skje hvis kunstnere i mye større grad blir klovner!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *