Oljeberget 23: Pasientreiser har krenket meg (PR10)

PASIENTREISERS JULEKALENDER – DAG 10

Nå skal ikke jeg være så hårsår her, men jeg vil si at jeg har blitt krenket av Pasientreiser. Og dette skal jeg forklare i detalj nå.

Jeg har en del erfaring med ledere som åpenlyst gjør ting som ikke tåler dagens lys. Og derfor har jeg også tenkt litt over hva som foregår oppe i hodet deres.

Det de tenker er som følger. De tenker at det uansett ikke er ytringsfrihet her!

Og akkurat det, det krenker meg. For jeg ble faktisk født som en Baby, med full ytringsfrihet. Og jeg er fortsatt en leken Baby.

Og ikke på noe tidspunkt har noen formelt eller på noen som helst annen måte fratatt meg ytringsfriheten. Så ytringsfriheten min, den har jeg fortsatt i behold!

Og derfor synes jeg det er litt respektløst av inkompetente ledere å gå ut ifra at jeg ikke har ytringsfrihet. De setter på sett og vis alle penga sine på at jeg ikke har ytringsfrihet!

Ja. De kaller meg voksen. Og det er krenkende! For mest av alt er jeg faktisk en Baby! Ikke et voksent rasshøl!

Demokratiets hovedverdi

Ytringsfrihet er demokratiets hovedverdi. Også kjent som sannhetssøken.

Sannhetssøken må være hovedverdien i et demokrati for at velgerne i det hele tatt skal vite hva de stemmer på!

Min jobb som kunstner er å holde demokratiet i live, ved å sørge for at sannhetssøken er hovedverdien og at det er ytringsfrihet. Når slike ledere går ut ifra at jeg ikke har ytringsfrihet, så snakker de også på at jeg ikke er en kunstner.

Men der tar de feil! 🙂

Så feil kan man ta! Jeg er en kunstner, og jobben min er å avdekke mangler i samfunnet og dokumentere konsekvensene av stortingsprestenes politikk. Og det jeg snakker på nå, det gjelder faktisk alle.

Alle borgere i et demokrati har som jobb å avdekke kritikkverdige forhold. Alt skal opp og frem, slik at folk vet hva de stemmer på og ikke minst hva de faktisk har stemt på!

Å holde ytringsfriheten i live

Når det viser seg at ledere flest hater ytringsfrihet, så tenker jeg at samfunnet er inne på galt spor. Og da må noen gjøre noe.

Jeg er noen! Jeg ser meg rundt, og ser at hele landet er proppfullt av nikkedukker og knehøner som til syvende og sist backer ned når de står overfor personer som åpenbart er både sinnssyke, maktsyke og onde!

Alle backer da ned. Hva slags samfunn får man, når alle backer ned i møte med ondskap?

Man får da et samfunn hvor ondskapen har en overdreven selvtillit. Og det samfunnet er hva vi har fått i dag.

Overdreven. Jeg bare sier det. Overdreven selvtillit!

Og akkurat det synes jeg er litt provoserende, eller inspirerende om du vil. Det blir på sett og vis som en invitasjon til meg, det altså!

Disse folka er helt sikre på at de slipper unna med faenskapen sin, med løgnene sine og så videre! Ja, for de vet at det er rasshøl og løgnere som dem selv som styrer her. Hele dette samfunnet er skapt for å være en himmel for rasshøl!

Rasshøla føler seg derfor så til de grader hjemme, at de rett og slett blir overmodige. Og dit har vi kommet i dag, altså.

Jeg bare deler disse tankene med dere som leser disse innleggene. Tenk litt over dette!

Jeg sier ikke at dette har å gjøre med krenkelser. Dette med krenkelser var for det meste noe jeg satte i overskrifta her, som en liten spøk for å lure folk til å lese innlegget!

Folk er så opptatt av krenkelser i dag, at det er helt utrolig! Men om noen ødelegger hele demokratiet og bruker hele livet sitt på å tråkke på hovedverdien i et demokrati, så er det ingen som bryr seg om det!

Folk bryr seg bare om noen har blitt krenket. Hvis du forstår? Man er i dag sykelig opptatt av krenkelser, til det punkt hvor folk blir totalt blinde og usaklige.

Folk får et slags tunnelsyn, hvor det eneste de bryr seg om er om noen har blitt krenket! Og det går i rasshøla sin favør, for så fort man forteller sannheten om dem, så kan de si at de har blitt krenket.

Men det de gjør da, det er å bekrefte at de faktisk er rasshøl! For det er bare rasshøl som begynner å snakke på krenkelser, når det saken egentlig handler om er at noen har ødelagt hele demokratiet!

Rasshøl har ødelagt demokratiet, og klager over at de blir krenket så fort noen setter fingeren på det.

Jeg beklager at jeg gjentar meg en del her. Men disse rasshøla har jo hjernevasket hele befolkningen til å være sykelig opptatt av krenkelser! Og det har de gjort ved å gjenta seg igjen og igjen, hjernevaske folk altså!

Stakkar! Er det du som har ødelagt hele samfunnet som blir krenket? 🙂

Stakkars landsforræder som har sammensverget deg med alle andre rasshøl mot hovedverdien i demokratiet, som er sannhetssøken og ytringsfrihet! Stakkar deg, for du er en landforræder fra helvete!

Stakkar deg! For du har fortjent å brenne i helvete!

Stakkar deg! For du er ei jævla møkkafitte!

Enkelte har fortjent å bli “krenket”

Legg nå merke til at krenkelser kan være bra, det! Enkelte er løgnere. Og løgnere skal selvsagt “krenkes”, ved at man forteller sannheten om dem!

Ja, de er løgnere! Og rasshøl! Og det har de virkelig fortjent å høre!

De har absolutt fortjent å bli krenket!

Jeg bare nevner dette. Rett skal være rett!

Jeg forbeholder meg i hvert fall retten til å hamre sannheten opp i ræva på folk så møkka spruter ut av munnen, nesen og ørene, slik at de rett og slett blir ei møkkafontene!

Jeg har ingenting imot å gjøre komplette rasshøl til en slags attraksjon. Og som du sikkert skjønner, så er jeg såpass ryddig at jeg sier ifra om dette på forhånd også.

Jeg sa ifra.

Og jeg minner om at jeg er en kunstner i et moderne demokrati, som gjør akkurat som jeg selv vil! Ingen dikterer meg!

Merk nå at det er jobben min å være svært tydelig på at ingen dikterer meg. Hvis jeg ikke er så tydelig som jeg er nå, så gjør jeg ikke jobben min som kunstner.

Merk at jobben til en kunstner også er å beskytte sin egen ytringsfrihet! Her ser du at jeg har alle rettigheter, og at ingen dikterer meg!

Jeg gjør akkurat som jeg selv vil. Og nå tenker du kanskje at… da kopierer vel han duden der disse sinnssyke lederne, som også mener at de gjør som de selv vil, uansett!

Jepp. Jeg er så dyktig, at jeg latterliggjør dem også, men samtidig balanserer på sannhetens line. Det jeg sier er altså at dette ikke er tull. Det er virkelig jobben min som kunstner å ikke la meg underkue eller diktere av noen!

Jobben min er å være helt uavhengig fra samfunnet og dets autoriteter og ledere. Og det sier ganske mye om dette drittsamfunnet… at jeg må hamre disse tingene opp i ræva på dere alle sammen!

Dere er rett og slett en gjeng med møkkafitter som hater kunstnere! Møkkafitter!

Stakkar! Du hater kunstnere, men tåler ikke å bli satt på plass selv! Ha-ha!

Møkkafitte! Hold kjeften din, møkkafitte!

Merk nå at kunstnere sin ytringsfrihet har forrang. Det betyr at hvis kunstnere og samfunnskritikere ikke har ytringsfrihet, så er det i hvert fall ikke noen andre som har det heller!

Derfor sier jeg til deg som hater kunstnere, at du kan holde kjeften din, jævla møkkafitte!

Men drit i det. Tilbake til saken…

Hva tenker de på, egentlig?

Man kan jo undre seg over hva de tenker. Bare for å gå tilbake til dette med at inkompetente ledere er skråsikre på at ofrene sine ikke har ytringsfrihet.

Det de tenker er at man uansett ikke slipper til å noen norsk avis. For norske aviser nekter å publisere kritikk av for eksempel helsevesenet.

Vi kan godt holde oss innenfor helsevesenet, siden det er det denne saken gjelder.

Det er en haug med pasienter og pårørende som ønsker å klage på feilbehandlinger og så videre, siden hver 6. sykehusbehandling ender med feilbehandling, og siden nærmere 5000 personer dør av feilbehandling i dette landet årlig.

Hvor mange dør av feilbehandling daglig da, ikke sant? Det dør rundt regnet 13 nordmenn om dagen av feilbehandling!

Tror du det står folk i kø for å klage på helsevesenet da, eller?

Og folk står jo i kø for å klage på det meste. Og derfor er det veldig få som slipper til. Dette vet inkompetente ledere.

De føler seg altså rimelig trygge på at varslere ikke slipper til å norske medier. Og om man da skulle skrive et par blogginnlegg som kun et fåtall leser – hva så?

Det er greit!

Lederne hos Pasientreiser har på sett og vis sagt at det er greit at jeg skriver om dette på bloggen min, for det var det de tenkte da de ga også meg sparken.

Og hvordan ga de meg sparken? Jo, de erstattet meg med noen andre. Og så sa de til meg at de ikke trengte meg lenger!

🙂

Slik gir man tilkallingsvikarer sparken. Det er jo derfor de har misbrukt tilkallingsvikarer hos Pasientreiser. Det er lettere å kvitte seg med tilkallingsvikarer, og man skaper da en fryktkultur blant ansatte. Tilkallingsvikarer vet at de pent må møte opp på jobb og at de ikke har lov til å sykmelde seg. Ja, det blir en fryktkultur!

Og om man ikke tar nok saker, er effektiv nok, så risikerer man at det er slutt da også!

Man lever da i konstant frykt. Man har konstant angst, skulle jeg si.

Dette med å misbruke tilkallingsvikarer handler altså om å skape en fryktkultur blant ansatte.

Les denne artikkelen i Aftenposten om fryktkulturen i helsevesenet!

Her er et utklipp fra artikkelen:

“Det sier mye om holdninger når noe av det første som ble forsøkt etter at retten til faste stillinger ble etablert var avtalemessige begrensninger for å blokkere ansatte fra å ytre seg kritisk mot arbeidsgiver i det offentlige rom.”

Det påstås altså i artikkelen at misbruk av midlertidig arbeidskraft er en helt bevisst strategi for å skape en fryktkultur blant ansatte. Som tidligere tilkallingsvikar hos Pasientreiser kan jeg bare bekrefte at det stemmer.

Som du sikkert har fått med deg, så ønsket vi tilkallingsvikarer å snakke på muligheten for fast arbeid, og fikk deretter sparken. Den av oss som var tydeligst på at vi ble misbrukt som tilkallingsvikarer, fikk sparken først. Det handlet for ledelsen om å markere hvor uakseptabelt det var å varsle internt.

Så ble også jeg byttet ut etter hvert, omtrent et halvår senere. Det var jeg og Ann Helen Nilsen som tok initiativ til å snakke med ledelsen om arbeidskontrakta i forbindelse med at den skulle fornyes. Og som takk for at vi tok initiativ til det, så fikk vi begge sparken!

Vi fikk sparken fordi vi ønsket å snakke på arbeidskontrakta. Her ser du at ledelsen er så tydelig som den kan, ved å si opp de to som tok initiativ til å snakke på arbeidskontrakta.

Men Ann Helen Nilsen ble oppsagt et halvår før meg, for at det ikke skal være så gjennomsiktig.

Og da demonstrerer de overfor de ansatte hvor “dyktige” de er på å kvitte seg med ansatte. Noen som bare forsterker fryktkulturen ytterligere!

Er det noe de kan, så er det å kvitte seg med tilkallingsvikarer som åpner munnen sin! Du kan godt si at de har spesialisert seg på akkurat det.

Greit at jeg skriver om dette på bloggen min

For å komme tilbake til det jeg snakket på, så har lederne på Pasientreiser i praksis sagt at det er helt greit at jeg skriver om dette på bloggen min.

Og nå må du ikke misforstå! De tror at de bestemmer om jeg skal skrive om dette på bloggen min eller ikke! For det er de som er sjef! De bestemmer alt!

Men jeg oppfatter da at de har bestemt at det er greit at jeg skriver om dette her på bloggen min. Og hva snakker jeg på da?

Jo, de var klar over at jeg kunne komme til å skrive om dette på bloggen min, for det er hva Ann Helen Nilsen allerede har gjort. Hvis du forstår? Hun skrev allerede i mai om at hun fikk sparken fra Pasientreiser, omtrent et halvår før jeg fikk sparken i oktober.

Når Pasientreiser da gå meg sparken, så syntes de at det var helt greit hvis jeg også skrev om det at jeg fikk sparken, på bloggen min. For ellers så hadde de ikke gitt meg sparken!

Resultatet av at de ga meg sparken, det er jo at jeg skriver om det på bloggen min!

Og nå ikledde både jeg og Ann Helen Nilsen oss klovnekostyme på jobb. Og det sluttet vi med, da vi fikk beskjed om at det ikke passet i offentlig sektor.

Poenget er da at Ann Helen Nilsen, hun er visst en klovn. Og hun skrev om Pasientreiser på bloggen sin.

Og jeg er visst også en klovn. Dermed kommer jeg også til å skrive om Pasientreiser, for det er jo det en klovn gjør!

Og dette kan man trygt si at Pasientreiser visste på forhånd. Dermed ba de meg om å skrive om dette på bloggen min! 🙂

Du kan godt si at de er nede på sine knær, og trygler og ber om at jeg skal skrive om dette på bloggen min!

Jeg føler da at jeg har rimelig frie tøyler her, selv om det egentlig er forbudt å kritisere inkompetente ledere i dette samfunnet!

Bare så dette er helt klart

Jeg regner det som at en arbeidsgiver faktisk ønsker negativ omtalte, når arbeidsgiveren åpenlyst bryter loven… og ikke minst krenker og undergraver hovedverdien i dette demokratiet!

Som jeg pleier å si: Den som bryter ytringsfriheten, skal straffes med ytringsfriheten!

Det er som de selv sier – det passer ikke i offentlig sektor!

Vi fikk jo rett og slett klarsignal!

Da Ann Helen Nilsen fikk sparken over telefon, så sa lederen til henne at det var helt greit om de ikke slapp unna med det.

Forstår du?

Her ser du slutten på samtalen da Ann Helen Nilsen fikk sparken:

Ann Helen Nilsen: Ja, dætta var det mest useriøse jeg har vært borti, så dætta slæpp dekk ikke unna med!

Lederen: Nei, det får så væra.

Ann Helen Nilsen: Uhm…

Lederen: Den er grei!

 

Her ser du at begge de røde setningene fra lederen bekrefter at det er helt greit at de ikke slipper unna med det. Dermed ga faktisk lederen klarsignal for ekstern varsling!

Når lederen først sier at “Nei, det får så væra” og følger opp med å bekrefte den setningen med “Den er grei”, så er det ingen tvil om at Pasientreiser ikke har noe som helst imot at de ikke slipper unna med det, noe som helt konkret betyr at de ikke har noe imot om man varsler eksternt!

Og som jeg sier, så ba de praktisk talt meg om å varsle på bloggen min, slik som Ann Helen Nilsen hadde gjort, da de ga meg sparken! 🙂

Så det kan nesten virke som om de faktisk ønsker publisitet. Derav PR for Pasientreiser, hvis du forstår?

De ønsker seg rett og slett PR!

Uansett. Hvis du lurer på hvorfor det tok såpass kort tid før Ann Helen Nilsen kom i gang med å varsle på bloggen sin, så skyldtes det altså at hun allerede hadde fått klarsignal fra Pasientreiser!

Hun trengte altså ikke å tenke seg om!

Derfor var bloggen hennes oppe og gikk allerede i starten av mai, kun et par uker etter at hun fikk sparken! 🙂

Jeg tror at jeg ble litt krenket, altså!

De misbrukte midlertidig arbeidskraft. Og som om det ikke var nok, så benektet de at de gjorde det. De løy altså!

Og det å bli løyet til, det har jeg alltid opplevd at er ganske krenkende. Det er som om folk sier til en at en ikke har fortjent å vite sannheten, eller at de rett og slett sier at man er så dum at man tror på hva som helst, eller at man er så svak at man jatter med på hva som helst!

Da føler jeg at de tillegger meg egenskaper som jeg ikke har. Og det blir på sett og vis litt krenkende.

Jeg må riktignok kjenne godt etter. Men når vi først snakker på dette med krenkelser, noe man selvsagt gjør i dag, så ja, det er krenkende å bli løyet til!

Hva synes du? Er det på noen måte krenkende eller respektløst… å lyve folk midt i trynet?

Ja. Det er det jo. Jeg synes at det å lyve er respektløst. Og man kan si at det er krenkende også.

Men da har arbeidsgiveren selv satt standarden. Plassert lista om du vil!

Og bare for å oppsummere dette, så har arbeidsgiveren sagt at det er helt greit å bryte loven. Arbeidsgiveren har også sagt at det er helt greit å være respektløs og krenkende.

Dermed har arbeidsgiveren gitt meg helt frie tøyler, hvis du forstår? 🙂

Og slik er det jo i de aller fleste varslingssaker, at arbeidsgiveren selv har sagt at det er helt greit å bryte loven, og at det er helt greit å være respektløs og så videre.

Jeg ønsker bare å bokføre at Pasientreiser selv har lagt lista veldig lavt her. Og jeg kommer aldri til å senke meg så lavt som de har gjort.

Men jeg ønsker å presisere at det er for sent for dem å snu. De skal få slippe å ri på moralens høye hest!

For å si det sånn, så er det fare for at jeg FITTEKJØRER lederne hos Pasientreiser ganske grundig her etter hvert. Og det kan fort bli litt sårt, for det er først og fremst kvinnelige ledere det er snakk om.

Det er bare å beklage dette, men jeg bruker uttrykk som FITTEKJØRE og RUMPEFITTEKJØRE og FACEFUCKE I RÆVA og så videre. Og det er helt uavhengig av kjønnet på den eller de jeg snakker på!

Jeg sier altså at det er fare for at jeg FITTEKJØRER lederne på Pasientreiser.

Jeg vet. Dette er humor. Jeg vet!

Hvorfor er det humor? Jo, blant annet fordi det er forbudt å bruke så flotte ord! Det er jo i seg selv helt latterlig… altså at humor er forbudt!

Jeg sier det. Det er mange som sitter og ler av slike ord som FITTEKJØRE og RUMPEFITTEKJØRE.

Det er jo knapt nok ord! Jeg vet! Hva betyr disse ordene egentlig, ikke sant? Ikke vet jeg!

Jeg er bare en liten Baby som elsker fargerike ord!

Hva mer er ikke lov?

Jeg må jo prøve å bryte loven, jeg også. Siden det er det som lederne hos Pasientreiser har gjort.

Jeg tenkte at jeg skulle skrive at det tydeligste lovbruddet var da de ga Ann Helen Nilsen sparken. Men så sier Gud at det var like tydelig da de ga meg sparken.

Så da er jeg og Gud litt uenige akkurat der!

Jeg ble bare litt sjokkert over hvor tydelige de var på hvorfor de ga Ann Helen Nilsen sparken! Det var det jeg tenkte på!

Hva Gud tenkte på… det vet jeg ikke. Det er mulig at Gud har tilgang på informasjon som jeg ikke kjenner til, ikke sant?

For Gud forutså jo hele Universet før det ble skapt! Så for Gud, så var det minst like tydelig at det var en gjengjeldelse for varsling da de ga meg sparken!

Beklager dette folkens!

Jeg beklager virkelig at jeg må blande inn Gud her. Men disse lederne hos Pasientreiser har startet en konkurranse mot meg, en klovn. En konkurranse om hvem som er galest!

Og for å hjelpe meg med å vinne den konkurransen, så har Gud kommet på besøk hos meg, for å bidra litt.

Bare det at jeg er på tomannshånd med Gud, det er jo ganske crazy!

Om jeg tuller? Jeg tror det du bør spørre deg er om Gud tuller! Og ja, Gud tuller!

🙂

Her foregår det altså en konkurranse i galskap, mellom meg og disse sinnssyke lederne på Pasientreiser.

Jeg kaller dem sinnssyke, jeg, når de forholder seg til at det ikke er ytringsfrihet! Det blir bare for dumt for meg, altså!

De er helt sikre på at det de holder på med ikke blir kjent for allmennheten! Latterlig! Det er rett og slett helt sinnssykt å holde på på den måten, synes jeg!

De mener at det de holder på med er riktig, bare fordi de kan gjøre det i det skjulte! Alt er lov, liksom!

Latterlig!

Men det er greit. Da skal jeg også være litt latterlig! Og det jeg skal gjøre nå, i det neste innlegget, det er å bevise at jeg er Messias.

De sier at de på sett og vis er over loven, fordi de kan gjøre som de vil.

Jeg må da ha noe å si som faller langs den samme linja, jeg også! Og mitt påfunn blir da at jeg er Messias.

Og nå behøver du ikke å bli sjokkert over at jeg sier at jeg er Messias. For det er ikke uvanlig at jeg kaller meg det! 🙂

Og i det “Universet” som jeg har skapt, så finnes det mange personer som har status som Messias, kall det eventuelt Den Utvalgte, The Chosen One eller bare The One og så videre.

Om dette er tull? Du verden da! Er du så trang i fitta di?

Har du angst for at jeg faktisk er Messias, eller? 🙂

Jeg har kommet

Jeg merker at jeg nå begir meg inn i den konkurransen i galskap som lederne hos Pasientreiser har startet, ved at de oppfører seg på en måte som kan sies å være helt sinnssyk.

Så nå bærer det av sted, i ganske mange innlegg. Det jeg sier er at jeg ikke vil nevne Pasientreiser noe særlig i de kommende innleggene. Jeg skal bare bevise at jeg og Ann Helen Nilsen og enkelte andre har status som superhelter i Universet.

Jeg vet! Dette har ikke blitt gjort før, i hvert fall ikke av noen andre enn meg! Jeg vet, jeg er så dyktig! 🙂

Dette er det jeg er best på, faktisk!

Dette er altså kunst!

Bare for å være helt tydelig på hva det handler om, når jeg beviser at jeg og en rekke andre personer er superhelter, så handler det om slike ting som å fremme respekt for enkeltmennesket.

Siden folk ikke klarer å tolke eller forstå kunst, så må jeg nå fortelle folk hva det handler om… når jeg snakker på at enkelte er superhelter!

Superhelter er viktig!

Det er en av oppgavene mine som kunstner å fremme respekt for enkeltmennesket. Og jeg gjør da dette ved å bevise at enkelte personer faktisk er superhelter!

Ja da. Jeg er en kunstner. Jobben min er å fremme ytringsfrihet, å fremme respekt for enkeltindividet, og å fremme rettferdighet som verdi også!

Så jeg gjør mye rart da. Og jeg prøver nå bare å forberede deg på den galskapen som følger, i de kommende innleggene.

Men… jeg vet ikke om det er mulig å forberede noen på det som kommer i de følgende innleggene.

Du kommer til å slite hvis du tror at jeg ikke er en superhelt! Da vil særlig det neste innlegget gjøre vondt!

Hvem er det de har gitt sparken, mon tro?

Jeg skal nå utdype litt om hvem de har gitt sparken, der oppe på Moelv!

Jeg og Ann Helen Nilsen er nemlig ikke hvem som helst! 🙂

Merk nå at dette er mitt kreative kunstneriske stunt! Så dere skal få slippe å skylde på Ann Helen Nilsen for at jeg presenterer henne som en superhelt!

Hun er helt uskyldig!

Hun har ertet på seg Gud ved å være modig, ungdommelig og morsom. Men utover det er hun helt uskyldig!

Så det er meg det har rabla for, noe som vil fremgå fra de kommende innleggene. Okay?

Er du klar for dette?

Nope. Nei, det er du ikke! 🙂

Men det er helt greit for meg. Bare drop disse kreative kunstneriske tolkningene mine, i de kommende innleggene mine, hvis du ikke klarer å følge med på lekenheten og fantasifullheten min!

🙂

Jeg kommer sikkert tilbake med flere innlegg om Pasientreiser senere. Men enn så lenge skal jeg vinne den konkurransen som Pasientreiser har startet mot meg, som handler om hvem som er galest!

🙂

LET THE GAMES BEGIN! 🙂

En tanke om “Oljeberget 23: Pasientreiser har krenket meg (PR10)

  1. Tilbaketråkk: Pasientreisers julekalender – en konkurranse i galskap | Anders Johansen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *