Oljeberget 21: Pasientreiser hater galskap (PR8)

PASIENTREISERS JULEKALENDER – DAG 8

Galskap betyr frihet til å tenke. Bare tenk på det!

Hvis man i et samfunn respekterer galskap, så har man frihet til å tenke. Du kan da stort sett tenke helt fritt!

Man vil i et slikt samfunn faktisk synes at gale ideer er morsomme! Galskap har da en slags egenverdig!

Og et slikt samfunn ønsker ikke dagens politiske ledere. Derfor opererer de en egen konsentrasjonsleir fra Andre Verdenskrig for de som er gale.

Tidenes sjakktrekk

Bare for å fortsette litt med å snakke på stortingsprestene nå, før jeg kommer tilbake til Pasientreiser, så er psykiatrien tidenes sjakktrekk.

Psykiatrien sykeliggjør og kriminaliserer galskap, altså tenkning, eller det å tenke selv.

Psykiatrien sikrer altså at stortingsprestene kan styre som de vil, og kan undergrave demokratiets hovedverdier for å tilrive seg all makt. Ja, psykiatrien, den sikrer faktisk at den kan overleve!

Psykiatrien er en rettferdiggjøring av seg selv, for den tydeliggjør jo hvor uakseptabelt galskap er. Og da forstår jo alle hvorfor man må ha en slik konsentrasjonsleir for de som er gale!

Hvis psykiatrien hadde vært noe annet enn en konsentrasjonsleir og en tortur-leir, så hadde ikke folk forstått hvorfor man må straffe de som er gale. Men ved at straffen er så ekstrem, så forstår alle hvorfor man trenger en slik straff for galskap. For galskap er jo helt uakseptabelt! Dermed rettferdiggjør psykiatrien seg selv, ved å være en ekstrem straffemetode.

I tillegg til dette, så fungerer psykiatrien som en renvasking av stortingsprestene selv. La oss nå tenke litt høyt her!

Stortingsprestene er maktsyke kontrollfriker. Hva er det motsatte av dem? Jo, opprørske ungdommer og gale kunstnere og samfunnskritikere!

Psykiatrien, det er stortingsprestene som forklarer på en meget overbevisende måte at det ikke er dem selv som er sinnssyke her! Det er nemlig de som har den motsatte personligheten av dem selv, som er sinnssyke!

Dermed renvasker stortingsprestene seg selv.

Her ser du hvorfor det er så viktig for stortingsprestene å ha en slik konsentrasjonsleir!

Er politikerne gale?

Man kan jo undre seg om stortingsprestene er gale, siden de er så maktsyke at de er villige til å operere en konsentrasjonsleir for ungdommer, kunstnere, klovner og kritikere for å sikre seg all makt i samfunnet og renvaske seg selv for alle forbrytelser.

Det latterlige… bare for å spikre dette… det er at stortingsprestene FAKTISK HELLIGGJØR SEG SELV… ved å operere en konsentrasjonsleir for samfunnets ofre!

Og vi snakker da om at de opererer en konsentrasjonsleir for samfunnets ofre, og for ungdommer og kunstnere og hele pakka, og at de gjør dette nettopp for å HELLIGGJØRE seg selv!

Ganske utrolig, ikke sant? 🙂

Og fra før så vet vi at de sitter der hele året og finpusser på hellige lover, som nettopp helliggjør dem selv. Lover som er så hellige at rettferdighet aldri er noe tema i en norsk rettssak. Det er bare et spørsmål om hvorvidt du har brutt loven!

Et kjempepoeng å hate galskap

Hovedpoenget mitt akkurat nå, det er at det er et poeng i seg selv for stortingsprestene å hate galskap. For ved å hate galskap, så oppnår de alt.

Jeg har nettopp forklart det nå, hvordan de oppnår alt ved å hate galskap.

Og det jeg sier er at det ikke er noen tilfeldighet at vi har en egen konsentrasjonsleir som handler om å sykeliggjøre og kriminalisere galskap. Det er intet mindre en del av stortingspolitikernes desperate maktkamp, en maktkamp mot folk sin tenkning, en maktkamp mot kunstnere, kritikere og opprørske ungdommer!

Psykiatrien er en maktkamp mot personer som er ute av kontroll, altså personer som stortingsprestene ikke har full kontroll over!

Det er en maktkamp. Psykiatrien er en maktkamp, som utkjempes av maktsyke ledere.

Dette passer ikke i offentlig sektor

Hos Pasientreiser er det et mantra som brukes til å undertrykke galskap. Det er følgende mantra: “Dette passer ikke i offentlig sektor.”

Og tro det eller ei, men dette mantraet som lederne på Pasientreiser sier fra tid til annen, det har faktisk bidratt til at jeg ønsker å ta et aldri så lite oppgjør med dem.

FOR DE ØNSKET NEMLIG Å SNAKKE PÅ TING SOM IKKE PASSER I OFFENTLIG SEKTOR!

Og når man har hørt lederne si dette nok ganger, samtidig som man ser at de oppfører seg kriminelt og utsetter en ansatt for en soleklar gjengjeldelse for varsling… ja… da tenker i hvert fall jeg at… okay… de ønsket å snakke på ting som ikke passer i offentlig sektor!

Ledere har ulike strofer som de lirer av seg for å undertrykke alt som kan ligne på galskap. I tillegg kommer det polerte språket som brukes, som setter en standard for formalitet.

Man er pålagt å være såpass formell på jobb, at man ikke kan praktisere galskap. Og det handler ikke om at lederne ikke har lov til å være helt sinnssyke! Neida! Forbudet mot galskap, det gjelder bare de ansatte!

Selv, så forbeholder lederne seg retten til å være helt sinnssyke! Og der ser du at lederne hos Pasientreiser, de kopierer faktisk stortingsprestene også på dette punktet!

For begge skaper et samfunn hvor galskap er bannlyst. Og så viser det seg at det hele er en måte å lyve på.

Det de sier er at de selv har lagt galskap for hat, slik at det er helt utenkelig at de selv er  helt sinnssyke!

Så dette med å hate galskap, det er en benektelse av at de selv er sinnssyke. Og da snakker vi også på at det er en benektelse av at de er sinnssyke løgnere, siden de forventer å bli trodd!

Har det rabla for lederne?

Du. De motsier seg selv og lyver og hele pakka, de er maktsyke til tusen, og de krenker og misbruker ansatte, og er i ovenikjøpet stolte av seg selv!

Ja, det har rabla for dem!

De aksepterer ikke en gang at vi lever i et demokrati, hvor det skal være ytringsfrihet!

Det var dette med gjengjeldelse for varsling. Ann Helen Nilsen opplevde jo en klar gjengjeldelse for varsling, da hun fikk sparken.

Hun sa at ledelsen utnyttet tilkallingsvikarer og fikk derfor sparken. Og ledelsen innrømmet at det var derfor hun fikk sparken.

Og det at hun fikk sparken, det ble da en tydeliggjøring overfor de andre ansatte om at det ikke er ytringsfrihet i virksomheten!

Vi snakker da om at lederne måtte statuere et eksempel og hele pakka. Og vi snakker om lederne som er maktsyke og som gjør hva som helst for å undertrykke de ansatte.

Og da blir dette med å føre en krig mot galskap, bare for å returnere til det, et viktig ledd i maktkampen mot de ansatte. For lederne er vitterlig helt sinnssyke, og får derfor et behov for å benekte dette.

Og dermed legger de altså galskap for hat.

Klovner på jobb

Jeg og Ann Helen Nilsen brukte klovneparykk i noen minutter av gangen, på jobb. Vi  ønsket å sprite opp stemningen litt i et ganske kjedelig kontormiljø, okay?

Men vi fikk etter hvert beskjed om at den typen ting ikke egnet seg i offentlig sektor.

For ettertiden, så kan det være greit å merke seg at klovner, det er personer som man ikke har full kontroll over. Å messe med en klovn, det er noe man gjør på eget ansvar! 🙂

Folk tror at klovner er helt ufarlige. Og der kan man faktisk ta helt feil! Jeg bare nevner dette i forbifarten!

Beklager dette, men som kunstner er jeg en klovn. Jeg er litt ute av kontroll, og gjør mye rart!

🙂

Men poenget er da at man ikke kan møte opp som klovn, på jobb. Eller bruke en klovneparykk noen minutter for å sprite opp stemningen litt.

Det var forresten direktøren… jeg husker ikke en gang hvilken direktør det var. Det var vel avdelingsdirektøren, som satte ned foten for klovnestrekene.

Man åpner jo opp for galskap, hvis man tillater for mye humor på jobb!

Det er ikke alt som egner seg i offentlig sektor! Men å misbruke tilkallingsvikarer og utsette dem for gjengjeldelser for varsling… det egner seg!

Forstår du dette? Lederne hos Pasientreiser, inkludert direktørene lenger opp i systemet, de er helt sinnssyke! Og nettopp derfor er det så viktig for dem å benekte at de er sinnssyke. Og det gjør de ved å føre en krig mot alt som kan lukte av galskap!

Tilbake til stortingsprestene

Stortingsprestene er altså samme sorten. Det er et kjempepoeng for dem å bevise at de faktisk hater galskap. Det er derfor vi har en psykiatri!

Det vi ser hele veien, det er at stortingsprestene og lederne hos Pasientreiser, de har samme personlighet og samme verdier og bruker også de samme strategiene for å slippe unna med forbrytelsene sine.

Neida! De er ikke sinnssyke! 🙂

Ja. Og dette betyr at du kan se på den ene og lære om den andre. Vi kan på sett og vis dobbeltsjekke at det vi ser på den ene gruppen også er synlig hos den andre gruppen.

Hvis vi sitter og lurer på om stortingsprestene faktisk hater varsling, så kan vi ta en titt på lederne hos Pasientreiser på Moelv. Da får vi en bekreftelse på det vi allerede ante!

Jeg har dekket mange eksempler på at stortingsprestene hater varsling og varslere, i de forutgående innleggene. Men vi kan også se på lederne hos Pasientreiser. Da får vi bekreftet det vi ante, nemlig at slike personer faktisk hater varslere!

Hvorfor blir det vanskelig for Pasientreiser å saksøke meg?

Jeg skriver en del ting her, som gjør det veldig vanskelig for Pasientreiser å saksøke meg. For det jeg gjør er å angripe sekta til disse folka, sekta til inkompetente ledere!

Og slike ledere, de er ekstremt lojale overfor hverandre. Derfor ønsker de ikke å gi oppmerksomhet til den typen kritikk som jeg serverer her.

Så tro det eller ei. Men det at jeg kritiserer stortingsprestene, det gjør det veldig vanskelig for Pasientreiser å saksøke meg for noe som helst!

De er lojale mot sine egne.

En feil som andre varslere gjør

Den feilen som varslere flest gjør er at de er altfor “saklige”. De er faktisk så saklige at de kan sies å være ganske usaklige.

For når man varsler, så varsler man svært ofte om at det er noe alvorlig galt med dette landet. Mens de fleste varslere tror at det er noen annet de varsler om! Og dermed er de fleste varslere usaklige.

Jeg på min side, jeg er saklig, ved at jeg skriver ting som fremstår som usaklig.

For så dumme er jo folk! De tror at samfunnskritikk og avsporinger alltid er usaklig!

Dette er det samfunnet vi lever i. Et samfunn hvor det ikke er lov til å kritisere og reflektere og tenke høyt!

Forresten!

Jeg tror forresten at jeg har bomma et par ganger når jeg har skrevet disse innleggene. Men uansett… er vel ikke så farlig det?

Jeg sitter jo bare her og tenker høyt! Man kan vel ikke akkurat begynne å anklage noen for å ha tenkt feil, når man driver med idemyldring, brainstorming og det å tenke høyt?

Jeg redigerer i minst mulig grad det jeg skriver. Først og fremst er det skrivefeil jeg retter opp i. Og så setter jeg noen ganger inn setninger i ettertid.

Dette betyr at disse innleggene er å betrakte som høyttenkning. Og hvis jeg skal begynne å redigere i ettertid, så er det jo ikke høyttenkning lenger!

Og for meg er det ekstra viktig at kunsten min representerer høyttenkning. For jeg ønsker å fremme høyttenkning som verdi, for da fremmer jeg både fri tenkning og ytringsfrihet.

Blir litt vanskelig med søksmål!

Rent logisk, så blir det litt vanskelig å saksøke noen for å ha tenkt høyt, og for å ha gjort høyttenkning til en egen kunstform!

🙂

Men det er klart at i en norsk rettssal, så kan man jo få til det utroligste! Jeg skal ikke nevne noen eksempler akkurat nå.

Men det jeg sier er at det er bare å prøve! Det er fritt frem!

IT’S A FREE WORLD!

Man gjør som man vil.

En tanke om “Oljeberget 21: Pasientreiser hater galskap (PR8)

  1. Tilbaketråkk: Pasientreisers julekalender – en konkurranse i galskap | Anders Johansen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *