Trappeløpet – å hoppe i Kollen

Mandag kveld hadde jeg gleden av å delta på det aller første Trappeløpet i Kollen i strålende solskinnsvær. Løpet ble arrangert av Trappefolket, som har ukentlige treninger i Kollen. For meg og Einar var dette en virkelig morsom “happening”. I Holmenkollen har man tilrettelagt for en intim konkurranse med publikum og topp lydanlegg og hele pakka. Utrolig bra konsept!

Denne første gangen var det satt en begrensning på 250 plasser, som ble fylt opp noen dager før arrangementet. Utfordringen med et slikt løp er at man må sende en og en person av gårde. Men samtidig er det jo det som gjør det morsomt både for publikum og deltakere. Det var ganske morsomt å se på andre løpe opp trappa og bli mer og mer slitne mot toppen.

Det var flere som ble så slitne at de falt flere ganger og måtte slepe seg med armene langs rekkverket for å komme i mål. Altså kan det være nyttig å trene opp armstyrken også, før man deltar her.

Jeg ble litt overrasket over at vinkelen på trappetrinnene endret seg da det var igjen omtrent en tredjedel av trappa. Det gjorde det vanskeligere å guffe på, selv om man hadde igjen krefter. Så du kan si at taktikken med å ta det med ro midtveis slo litt feil i forhold til å pushe alt man kan tidsmessig.

For øvrig var trappa i Kollen mye slakere enn trappa i storbakken i Lysgårdsbakkene i Lillehammer. I Lysgårdsbakkene hadde jeg vært tre ganger for å trene trappeløp. Kollentrappa er ganske så lett å løpe. Mange klarer å løpe hele veien opp på annethvert trinn. Det gjorde jeg også, og det funka helt fint der.

Selvsagt var det inspirerende at det var såpass høyt nivå. Like inspirerende var det å se bredden, og at folk faktisk er så sporty at de stiller opp og gir absolutt alt selv om de møter veggen som ei spyflue i feil kjøreretning på E6.

Jeg kom opp på tiden 1:22, og det var faktisk hele… tre sekunder før Einar. Dette var andre gang i historien at jeg slår Einar i en konkurranse. Fra før har jeg kun slått Einar i Dokka Opp. Alle monner drar, når det gjelder slikt.

Forhåpentligvis er det flere gode prestasjoner på trappene. Neste helg blir det Birkebeinerløpet på meg, og helga etter vurderer jeg Åneskøl Opp.

Trappeløpet:

  • 350 trappetrinn i Kollen
  • 219 deltakere
  • Herrevinner: Hans Erling Skallevold (tid: 0:59)
  • Damevinner: Heidi Pisani Trollsås (tid: 1:25)

– Les artikkel på kondis.no
– Sjekk ut nettsidene til Trappefolket
– Nytt trappeløp i Kollen i høst: KollenOpp 11. november

Her er fire bilder fra Einars mobil:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *