Skåla Opp 2014

Årets Skåla Opp ble som i fjor en opptur. Jeg har vært så heldig med været de gangene jeg har deltatt, at jeg tenkte at i år må det vel bli tøffere forhold. Men neida, det ble naturen fra sin beste side i år også!

Man skulle kanskje tro at hvis man ikke er i form, så er Skåla Opp den siste konkurransen man ønsker å slepe seg gjennom med astma-symptomer og sviktende form. Men neida, jeg hadde det morsomt, og gleder meg allerede til neste år!

Jeg løp i mål på 1:42:31. Einar brukte 1:30:38. Vi hadde ikke trent mot Skåla Opp i år, og hadde ingen ambisjoner om å perse. Vi valgte heller å rette treningen inn mot Nibbedobbelen i år. Einar sin pers på Skåla Opp er for øvrig 1:27:35 fra 2012. Min pers er 1:35:56 fra i fjor.

Vi får heller se om det blir et realt forsøk på å perse til neste år.

Populært løp

Årets løp hadde ny deltakerrekord med 1935 deltakere. I fjor var det 1806 deltakere. Konkurranseklassa har et tak på 800 deltakere.

Skåla Opp begynner å bli veldig populært, og da påmeldingen åpnet for neste års løp var det visst 500 personer som prøvde å melde seg på samtidig. Det førte til at serverne knelte. Også under selve løpet merker man nå at deltakerne begynner å bli ganske ivrige.

Spisse albuer

Det virker som om løperne blir mer “egoistiske” for hvert år som går. Det er en tendens til at andre bevisst sperrer for deg og gjør alt de kan for å holde sin posisjon hele veien oppover. Mange løper midt på stien der det kunne vært plass til to personer i bredden, og viker heller ikke når man prøver å komme seg forbi.

Naturen tidenes opptur

Jeg pleier å glemme hvor fin nedturen fra Skåla er – man har jo andre ting å fokusere på inn mot løpet. Det er jo faktisk en av de flotteste gåturene i Norge, på nivå med for eksempel Besseggen.

Se også naturbildene nederst her.

Tidligere artikler

Her er tidligere artikler om Skåla Opp:

Bilder

Vi var innom bakeriet i Lom på vei over til Stryn. Einar kjøpte seg et par til av La Sportiva Vertical K, en knallgod sko til løp som Skåla Opp.

Alt i alt en topp tur. Vi tok med oss Besseggen på vei hjem også – skriver egen artikkel om det. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *