Glitterheim og Glittertind

Glitterheim ved foten av Glittertind er et ypperlig utgangspunkt for toppturer til Norges nest høyeste fjell. I helga gikk ferden dit med splitter nytt telt.

DNT-hytta Glitterheim ligger fredelig og lunt til i Veodalen ved elva Veo. Her er det naturlig mobilfri sone, og fine teltplasser rundt hytta.

Adkomst til Glitterheim

  • Avkjøring ved Randsverk på veien til Valdresflya
  • 1 km grusvei før man kommer til bom (koster kr 40 hver vei)
  • 23 km grusvei fra bommen til parkeringsplass
  • 8 km sykling eller gange på grusvei inn til Glitterheim (sykkelleie kr 75)

Det er mulig å avtale henting av utstyr på parkeringsplassen.

Nytt kuppeltelt

Forrige uke ankom endelig kuppelteltet REI Half Dome 2 Plus som jeg bestilte fra USA. Jeg gikk for “Beste kjøp” i denne testen av 2-manns telt omtalt på DinSide. Teltet var som annonsert romslig og praktisk og særdeles lett å sette opp. Man kan sitte hvor som helst i teltet uten at hodet går oppi taket, og det er veldig lyst og trivelig inne i teltet, selv om det er overskyet og mørkt ute. Jeg likte det! 🙂

Telttilværelsens utfordringer var et positivt innslag. Hva gjør man for eksempel når man kommer klissvåt ned igjen fra Glittertind og ikke har tatt med ekstra bukse? Jo da, da går man uten… eller tørker buksa i teltet og legger seg med buksa i soveposen for hurtigtørking. Det var vel et tørkerom og noe slikt inne på hytta. Men ekte mannfolk tørker klærne i soveposen. Skal det være telt, så får det være telt! 🙂

Topptur til Glittertind

Toppturen ble en fin motbakkeøkt hvor jeg og Einar løp mesteparten av veien. Mot toppen var det veldig kald og hard vind, og vi lurte på om vi skulle snu. Det var derfor herlig å oppleve at det faktisk var mindre vind på den snødekte toppen.

Flere andre valgte å snu, og ble altså lurt av fjellfettregel nummer 8: Vend i tide, det er ingen skam å snu.

Stien var relativt lettfremkommelig til å være Jotunheimen, men det var ganske steinete de siste høydemeterne mot toppen. Det er også mulig å gå opp på toppen fra Spiterstulen – eller ved å gå mot Spiterstulen fra Glitterheim. Den varianten får jeg prøve en gang senere.

  • Glitterheim er på 1390 moh.
  • Toppen av Glittertind er 2464 moh.
  • Stien til toppen er 5,9 km lang
  • Brefører er ikke nødvendig

 

Her er noen bilder:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *