Brevandring til Galdhøpiggen

Søndag var det duket for brevandring over Styggebreen til «Piggen» på 2469 moh.

Forrige gang gikk jeg fra Spiterstulen – en mer krevende og langdryg affære. Men denne gangen hadde jeg innlosjert meg på Juvasshytta, og var klar for folkevandring over Styggebreen og opp steinura til toppen.

Einar fikk æren av å bære ryggsekken. Vi leide fjellsko på Juvasshytta, siden vi fikk beskjed om at det var vått på Styggebreen. Skoene brukte vi kun på den korte turen over selve breen, da det ikke er noen grunn til å bruke fjellsko bare fordi man går i «fjellet».

Knall vær

Alt var bare topp på turen. Været kunne ikke vært bedre. Fjellvandringens svar på sydenferie. Klarvær og sikt fra toppen i alle retninger. Note to self: Husk solkrem neste gang.

På brevandringen var det om å gjøre å holde passe avstand til personen foran, slik at tauet ble passe stramt. Brevandring var nytt for meg, så det var morsomt å ha vært med på. For øvrig var det ingen i følget vårt som falt gjennom snøen, selv om det etter hvert var en del spor av folk som hadde gått gjennom.

Hvem passer turen for?

Aldersgrensen er 7 år. For øvrig var det ingen eldre personer som var med på første avgang kl. 9. Det skyldes kanskje steinuren opp mot Galdhøpiggen? Er man i nogen lunde form er det nok ingenting i veien for at også eldre kan være med på denne turen. Man kan for eksempel gå med første gruppe kl. 9, men gå ned igjen med en senere gruppe på Styggebreen. Da får man ekstra tid på å komme seg opp og ned igjen steinura, og kan nyte en lengre stopp på toppen.

Traseen er som følger: Først noen kilometer «transport» på slak fjellsti. Her er det enkelte snøpartier. Deretter er det breføring i et par kilometer over Styggebreen. De siste 200 høydemeterne  forseres i steinur. Det legges inn nok stopp for de aller fleste (spisepause, drikkepause, av-med-jakka-pause, av-eller-på-med-jakka-pause osv.).

Her følger noen bilder fra turen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *