Ottestadstafetten – stafett er stafett

På søndag løp jeg Ottestadstafetten for Scan4news. Stafetten ble arrangert for første gang, og det var også min første stafett med jobben.

Ottestadstafetten hadde 5 etapper på ulike lengde. Totalt var det med 20 lag på startstreken. Vår lagoppstilling var som følger:

  • 1. etappe: Arild Plassen (3,0 km)
  • 2. etappe: Einar Johansen (ca. 4,3 km)
  • 3. etappe: Martin Sæta (3,15 km)
  • 4. etappe: Anders Johansen (ca. 5,2 km)
  • 5. etappe: Kine Marie Hansen-Øvre (ca. 1,8 km)

Einar måtte steppe inn som reserve utenfra bedriften på grunn av kneskade hos Eskild Kolstad.

Planen klar før start

Vi ønsket å henge med litt fremme i stafetten, men var usikre på om vi kom til å klare det. Arild påsto at han ikke hadde trent kondis på lenge, men vi hadde Einar på 2. etappe som vi regnet med at kunne hente en del på de andre lagene.

De siste dagene før stafetten var det flere sterke lag som meldte seg på, og vi innså at her kom det til å bli veldig tøft å matche Hamar skiklubb sine ungdommer og idrettslinja ved Stange videregående. Derfor måtte vi innse at vi måtte prøve å hevde oss underveis i stafetten blant bedriftene.

Arild imponerte

Arild hadde et manglende treningsgrunnlag, men har fortalt en del historier om viljestyrke og tæl fra Vågå. Derfor visste vi ikke hva vi kunne forvente på 1. etappe.

Arild stod for dagens største overraskelse ved å holde følge med de beste på første etappe. Han vekslet kun ett minutt bak teten og klokket inn som Vågås svar på Bjørn Dæhlie.

Veksling i tet

Einar var i godt slag på den andre etappen, og passerte de fem lagene som var foran. Martin fikk til sin store forbauselse en solid luke ut på tredje etappe. De andre lagene var ikke å se.

Oppe ved neste veksling stod jeg og ventet på at de første stafettløperne skulle komme. Da kom Konrad Sel på frontsykkel, og fortalte at idrettslinja ved Stange videregående skole ledet. Jeg spurte om han hadde sett noe til en med blå joggedress, men han husket ikke helt.

Derfor ble jeg mildt sagt sjokkert da jeg så at den første løperen var Martin! Jeg hadde ikke fått noen sekunderinger fra de tidligere etappene, så jeg visste ingenting om hvordan vi lå an.

Martin hadde trøkt til skikkelig fra start på sin etappe, og gjennomførte i god stil opp til veksling med meg.

Tung dag på jobben

Jeg spurtet over jernbaneovergangen og holdt god fart den første kilometeren på min etappe. Men jeg merket at jeg pustet som en støvsuger og at beina var stive fra første meter. Nå var ikke det noen bombe, så jeg gjorde det beste ut av det, og løp ganske bra på den kuperte og litt gjørmete etappen.

Jeg ønsket å sette opp farten midtveis på min etappe der det flatet ut på grusvei, og det klarte jeg ganske bra. Alt tatt i betraktning klarte jeg å forsere løypa på en god måte.

To minutters ledelse før siste etappe

Da jeg vekslet var vi oppe i to minutters ledelse. Selv om vi hadde en god ledelse, skjønte jeg at dette kom til å holde hardt da jeg så Stange videregående sin ungfole sprette av gårde i minst dobbel fart av hva Kine hadde hatt ut på siste etappe.

Det gjorde for såvidt ingenting, for vi hadde i høyeste grad klart å være med i teten. Og vi hadde hatt mer moro enn vi hadde forventet.

Kine ble så inspirert av å delta at hun ønsker å trene til neste års stafett. Og laget er nå på utkikk etter andre stafetter som vi kan fylle terminlista vår med! 🙂

At det bodde så mye i laget vårt visste jeg ikke. Jeg synes at det er kjempesterkt å opparbeide en luke på to minutter på de fire første etappene. Til slutt kom vi inn på en fin 4.-plass av 15 bedriftslag på tiden 1:21:01. Innit som vi hadde utfordret, slo vi med 12 minutter.

Det kan tilføyes at Lars Marius løp alle de 17,5 kilometerne solo på omtrent samme tid som stafettlaget.

Til slutt må jeg på vegne av hele laget få takke vår administrasjonssekretær Agnete Tangen, som stilte opp som støtteapparat, sjåfør og fotograf.

Scan4news sitt lag på Ottestadstafetten 2013 (pluss Lars Marius som løp hele distansen)

Scan4news sitt lag på Ottestadstafetten 2013 (pluss Lars Marius i gult som løp hele distansen).
Fotograf: Agnete Tangen.

Les reportasje fra Ottestadstafetten og Ottestadstien Rundt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *