Terrengløp på Ilseng

I går deltok Lars Marius og jeg på terrengløpet på Ilseng. Det ble en fin opplevelse. Været var strålende, løypa var lettløpt, variert og fin, og jeg vant også løpet.

Lars Marius hadde vært med et par ganger på dette løpet, og rekrutterte meg denne tirsdagskvelden. Jeg hadde også løpt gjennom den 5,8 km lange løypa fredagen i forveien, slik at jeg kjente til den fra før. Ellers ville jeg nok fort ha løpt meg bort siden man må følge skiltingen når man er i tet.

Da jeg ankom fotballbana på Ilseng hvor start og mål er, stod de fleste deltakerne på fotballbana og snakket. Enkelte varmet opp. Jeg fikk kommentar om at jeg så slank og rask ut da jeg meldte meg på. Jeg prøvde å presisere at jeg var i hvert fall slank.

Jeg var stiv i beina etter spurttrening på søndagen (kjent som DOMS – Delayed Onset Muscle Soreness). Det føltes ikke noe særlig behagelig på oppvarming. Men da startskuddet gikk spurtet jeg ut og fikk raskt mange meter på de andre deltakerne. Rett etter at starten hadde gått hørte jeg faktisk bak meg: “Se på han der!”.

Flying start var visst ikke hverdagskost i dette løpet. 🙂

Jeg så meg ikke bak, siden det var nok å fokusere på i form av røtter, steiner og ujevnheter på stien. Jeg er jo ikke noen kløpper på den slags løping. Så jeg løp passe hardt, og var litt redd for at ei dame skulle hente meg mot slutten. Ingenting er verre enn å bli chicked! 🙂

Da jeg kom i mål måtte jeg imidlertid vente et par minutter før neste deltaker på 6-kilometeren kom i mål. Og så gikk det nesten 2 minutter til før det kom en til, og så kom Lars Marius som var lettere forkjølet inn på en hederlig 4.-plass.

Etter målgang fikk jeg kommentar om at beina mine ikke er nedi bakken når jeg løper. Det var tydelig at en del av publikum og deltakerne verdsatte en god prestasjon. Og det er jo utrolig morsomt å få slike tilbakemeldinger!

Tiden min ble 21:55, 34 sekunder bak løyperekorden. Det spørs om jeg får vært med på dette løpet flere ganger i år. Etter hva jeg kan se på Kondis går dette ukentlige løpet kun ut september.

Terrengløpet på Ilseng:

  • Velg mellom 1, 3 og 6 km
  • Lav terskel for deltakelse
  • Barnevennlig/familievennlig
  • Lettløpt og variert terrengløype med god skilting

For de som er interessert i flere terrengløp i nærheten av Hamar kan Ottestadstien Rundt og Ottestadstafetten den 27. oktober anbefales. I Scan4news hvor jeg jobber kommer vi til å stille lag der i bedriftsklassen. Det er også et eget løp for barn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *