Folkefesten Oslos Bratteste 2013

Lørdag deltok jeg i min tredje Oslos Bratteste sammen med 2657 andre deltakere. Jeg hadde nesten glemt hvor morsomt Oslos Bratteste er – en unik kombinasjon av sport, natur, folkeliv… og humor!

Selv om jeg har deltatt på Skåla Opp og en del andre motbakkekonkurranser, synes jeg at Oslos Bratteste er den mest utfordrende øvelsen. Å prøve å perse eller å få en grei plassering i OB-løypa er en sekundstrid under helt spesielle forhold. Kort sagt må du ha løpt løypa for å vite hva det er snakk om. Som en av de unge deltakerne i årets løp sa:

Det var veldig morsomt. Men det er liksom sånn når du løper, så tenker du: Hva er det jeg driver med? Men når man kommer i mål er det skikkelig morsomt!

Perfekte forhold

Det var ikke mye å klage over i Oslos Bratteste i år. Flott vær, tørr og rask løype. Riktignok hadde jeg en forkjølelse som jeg merket godt i brystet under oppvarming. Og jeg klarte å få brist i den midterste tåa på høyrebeinet midtveis i helveteskneika. Men totalt sett var lørdagens løp en utrolig flott opplevelse!

Forkjølelsen gjorde at jeg holdt igjen litt, og løp på underfart. Jeg tenkte at det var liten vits å gå altfor langt ned i kjelleren når man ikke er helt frisk. Dette gjorde også at jeg taklet selv de mest krevende partiene veldig bra.

Man får i pose og sekk

Man føler at man får mer enn man betaler for, når man får en goodiebag ved målgang, som inneholder blant annet ei OB-lue. Litt sponsorsnop hører også med. Man får gratis bilder av seg selv tilsendt en dag eller to etter løpet, etterfulgt av video.

Ved ankomst er det gratis parkering på parkeringsplassen – ikke som på Birken hvor det koster 50 kroner å parkere. De som har brukt kollektivtransport får gratis bolle.

Arrangementet er helproft med Kjell Erik Kristiansen som speaker. Deltakerne filmes av en drone opp Wyller’n. Fornavnet ditt er godt synlig på startnummeret, slik at publikum heier på deg oppover løypa… 🙂

Og sist men ikke minst kan man sitte og se på de andre som kommer i mål når man selv har kommet til bevissthet etter målgang. Folk ligger strødd i ulike stillinger. Enkelte må ha hjelp av funksjonærer for å klare å gå. Oslos Bratteste er en sporty komikveld hvor man selv er deltaker!

Og alt dette for kr 270!? Det blir nesten i overkant.

Ny pers, og kom under 19 minutter

Jeg er fornøyd med å ha løpt på 18:50. Jeg holdt trøkket oppe hele veien, dog med litt underfart det meste av veien, og hadde som vanlig tidenes spurt mot målstreken.

Her spurter jeg den siste bakken opp mot mål.

Her spurter jeg den siste bakken opp mot mål.

Akkurat hvordan spurten så ut får jeg vel se på video om ikke så lenge.

Løpet mitt holdt til en 10.-plass i klasse M35-39. Einar tok 5.-plassen med tiden 18:10.

Ingen grenser

Folk stavret seg opp bakken, enkelte med babyer på ryggen. Barn og ungdom knuste de voksne. En kom seg opp i rullestol. Enkelte spydde etter målgang. Noen hang over gjerdet. Mange ungdommer lå i fosterstilling. Folk ser ut slik man gjør når man nettopp har fullført Oslos Bratteste.

Alle deltakere sier at det er så utrolig deilig å komme i mål, og at de stiller igjen til neste år. Og derfor stiger deltakerantallet for hvert år som går. Som deltaker er man med på å skape en løpsbølge og en motbakkebølge.

De unge er best

Dette er løpet hvor de unge og lette utklasser resten. Man ser at det gnistrer i øynene på de yngste, de gir alt, og jammen knuser de også de voksne:

To 12-åringer kom på pallen blant kvinner.

Pensjonister ser man lite av i Oslos bratteste – de får gå i seg selv og stille til neste år!! 🙂

Hvem blir først ut med gåstol i Oslos Bratteste, spør jeg! Om ikke annet blir det meg om 40 år.

Mer informasjon:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *