Tour de Ottestad: Prolog 5,6 km

Den første etappen på Tour de Ottestad bød på 2 varmegrader og kraftig vind. Men de 10 centimeterne med snø som kom i går, hadde i hvert fall smeltet. Det var helt greit at distansen var kun 5,6 km!

Dagens etappe (Espernsprinten) hadde start og mål ved rundkjøringa ved Espern/Vikingskipet med vending på toppen etter Sandvika. Det var kraftig motvind bortover Stangebrua og desto herligere medvind tilbake mot mål! 🙂

De beste startet med temposykkel, de fleste startet med vanlig landeveissykkel. Jeg var i kategorien “de fleste”. Siden jeg verken er eksplosiv eller har mye trøkk i beina på flatene, ble jeg veldig overrasket over å være kun 1:24 bak vinneren. Jeg hadde regnet med 2-3 minutter.

Tidligere vintere har jeg kun vært i stand til å trene rolig innendørs. Men i vinter fikk jeg faktisk 2 måneder med god sykkeltrening innendørs. Så nå gjelder det å bygge videre på dette utover våren.

Tour de Ottestad kommer jeg til å ta som “trening”, og kommer nok til å kjøre minst en av de resterende tre etappene ganske behersket. Det viktigste nå er å bygge opp formen på fornuftig vis.

Jeg synes det var overraskende morsomt å kjøre dagens etappe, til tross for de ubarmhjertige værforholdene. Det sier noe om at temposykling er noe jeg liker. Kanskje jeg burde drive litt mer med det?

Etter rittet var jeg på foredrag med Erlend Slokvik fra Olympiatoppen Innlandet og Arne Post fra Ernst & Young, som henholdsvis tok for seg følgende temaer:

  • Trening som virker – myter og fakta om O2-trening
  • Toppidrett og yrkeskarriere – er det forenlig?

Dette er akkurat slik det skal være – litt on-bike og litt off-bike! Et herlig opplegg i regi av Ottestad sykleklubb med Tommy Olsen som initiativtaker.

Bilder

 

Tour de Ottestad - start

Starten på Espernsprinten

 

Rundkjøringen ved Vikingskipet

Full speed ahead!

 

Anders Johansen Espernsprinten

Jeg måtte dra opp vesten for at startnummeret skulle vises... slik kan man også kjøre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *