Tour de Ottestad etappe 2: Ernst & Young rittet 78 km

I går var det tid for 2. etappe av Tour de Ottestad. Den kraftige vinden gjorde sitt til at rittet ble en real prøvelse.

Her er en video av målgangen, som var på toppen av Lahlumsbakken ved Stange:

Med slitne og stive ben fra en distanseøkt i sterk vind to dager før var det duket for en tøff dag på sykkelen. Når jeg i min klokskap droppet oppvarmingen, og stilte med litt for kaldt fottøy for mine behov ble det ganske tøft etter hvert… eller ganske tidlig.

Jeg merket at pusten var overdreven, og ble ikke roligere selv om jeg sluttet å trå. På den humoristiske siden fikk jeg noen meter på hovedfeltet inn i bakken opp mot Vallset kirke. Få meter senere var jeg sist i feltet…

Tanken om å bryte kommer automatisk, men jeg tenkte at jeg skulle kjøre rittet som individuell tempo, og ligge under terskel hele veien. Etter en stund med kjøring alene og i eget tempo, fikk jeg kontakt med Jens Wolsgaard og Kai Østvold. Vi kjørte sammen resten av rittet, og de tauet meg inn de siste kilometerne.

Jeg regnet med å være over en halvtime bak de raskeste, men ser nå på resultatlisten at vi ikke var mer enn 17 minutter bak! Hvis rittet faktisk var 78 km, så hadde jeg en snitthastighet på 34,5 km/t.

Det som føltes helt for jævlig, var altså ikke verdens dårligste prestasjon, likevel.

Nå venter jeg på varmere vær, og skal være litt flinkere til å velge riktige klær og sko i forhold til både temperatur og vind i tiden fremover. Neste ritt blir nok finale-tempoen på tirsdag, hvis jeg rekker hjem fra Oslo i tide til å delta. Altså dropper jeg den 3. etappen i Tour de Ottestad – nå skal beina mine få tid til å restituere seg etter flere kalde økter i sterk vind.

Bilder fra Lahlumsbakken

Tetgruppa på Ernst & Young-rittet

Tetgruppas fire bakre prøver å henge på Simen Nordal (utenfor bildet)

Her blåste det fra høyre, man kanskje ikke så mye som det ser ut til

Anders, Jens og Kai + 1 passerer etter en runde

Endelig i mål!

Neste scene inne på Kiwi Stange er sensurert – var rimelig sulten etter over 2 timer sykling under ekstreme vindforhold og ca. 5 grader. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *