Gjennomløping av løypa for Formokampen Opp

I går rakk jeg også å gå turen fra Formolia til toppen av Formokampen, en distanse på 9,2 km med en høydeforskjell på 1111 meter. Formålet var å teste løypa for Formokampen opp, som arrangeres om 14 dager.

Monsterbakke fra start

Starten på Formokampen Opp er ved E6 noen kilometer nord for Otta. De første 2-3 kilometerne av løpet går rett opp og har 21 “hårnalssvinger” som gjør det ekstra morsomt å løpe (les løpe og gå).

Anders i sving opp Formolia

Sikksakk-bakken har 21 svinger

Stigningsprosenten på dette første partiet ligger nok rundt 20%. Det er en del steiner og røtter som gjør at det virker litt brattere. På løpet må man ha 2 kgs sekk, og jeg håper at jeg liker monsterstigningen like godt da!

Stien opp Formolia

Flatt parti av Formolia

"Kvilarflata" er omtrent 40 meter lang, og herfra blir det bare brattere...

Når man har igjen omtrent den siste tredjedelen av bakken, kommer man til et skilt (se bildet over). Her må man ikke innbille seg at det blir noe hvile, for herfra og opp er det aller brattest! Det burde kanskje vært en liten boks med penn og papir her. Da kan folk skrive testamente før de gir seg ikast med de gjenværende meterne til toppen av Formolia!

Fjellsti til toppen

Etter sikksakk-bakken i Formolia går resten av løpet flatt og relativt slakt oppover til toppen av Formokampen. Etter hvert blir det mye stein, men også noe gress oppover mot toppen.

Anders på fjellsti

På fjellstien kan man sette opp farta, hvis man takler den tynne lufta...

Jeg fikk problemer med høyden på gjennomgangen, og vil nok slite litt mot slutten på dette løpet. Heldigvis vil jeg da ikke ha syklet 10 mil på forhånd, slik jeg hadde i går. For meg blir Formokampen Opp en del av treningen mot Skåla Opp.

Her er noen bilder fra toppen av Formokampen:

Plakat på toppen av Formokampen

1428 meter over havet

Anders står ved varden på Formokampen

 

Einar på Formokampen med skyer i bakgrunnen

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *