Formokampen Opp 2012: En tøff gjennomkjøring i høyden

Formokampen Opp ble omtrent som forventet, en tøff økt hvor jeg “fikk det” i den tynne lufta opp mot Formokampen på 1428 moh.

Dårlig dagsform

Som fryktet hadde jeg ikke dagen. Både pusten og beina fungerte dårlig. Men jeg visste av erfaring at jeg kunne fullføre ganske greit likevel. Så løpet handlet om å holde igjen og slepe meg opp de 1111 høydemeterne til Formokampen.

Jeg kom i mål på 1:13:30, på 9.-plass.

Her er en video av Formokampen Opp 2012:

v=7s2gJ4M-9jU

Kamera-ristingen skyldes at det var litt kaldt for kameramann Einar på toppen…

Høydetrening

Fra Putten Seter på 956 moh fungerte det veldig dårlig. Det var rett og slett en helt utrolig opplevelse å faktisk løpe og utføre bevegelsene, uten at det flyttet seg fremover!

Passe kaldt var det også mot toppen, hvor det var ca. 4 grader. En del gjørme og vann gjorde at jeg ble grundig gjennomvåt på beina. Jeg har en vei å gå før jeg takler slike forhold i høyden.

Om løpet

Løpet går fra Formolia ca. 8 km nord for Otta, via Putten Seter til toppen av Formokampen på 1428 moh.

  • Herrevinner: Sjur Prestsæter (Lillehammer IF) 57:46
  • Damevinner: Line Lystad (Vågå IF) 1:08:06

Klikk her for å lese mer om løypetraseen
Klikk her for å lese mer om Formokampen Opp 2012 på kondis.no

Utfordringer i kø

Det er ikke så mye høydetrening å få her på Hamar. Derfor skal jeg være med på noen motbakkeløp fremover som går i høyden.

På lørdag skal jeg løpe Blåhø Opp i Vågå. Der foregår også mesteparten av løpet på over 1000 moh. Både høyden og flatene blir en real utfordring. Det går forresten an å sykle Blåhø Opp, og det kan jeg kanskje satse på til neste år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *