Blåhø Opp 2012: Motbakkeløp fra Vågåmo til Blåhø

Blåhø Opp ble som forventet en real utfordring med tanke på lengde og flatmarksløping. Løpet er på 15 kilometer med start på 375 moh og målgang på 1618 moh. Det positive var at jeg stod distansen litt bedre enn forrige helg.

Dette var første gang jeg var med på Blåhø Opp. Jeg valgte å være med på løpet heller enn rittet. Til neste år skal jeg imidlertid stille i sykkelklassen.

Anders fester startnummeret

Einar forsvant fra start

Starten var ved Vågå hotell, med 15 meter flatt før vi tok av opp bakken til Blåhø. 30 meter opp i bakken så jeg at det var en “idiot” som faktisk spurtet av gårde de første meterne av motbakken. I neste øyeblikk så jeg at det var Einar, som hadde fått en liten luke til Geir Ludvig Aasen Ouren fra Team NPRO og Gjermund Nordskar fra Team United Bakeries.

Løypa er bratt de første 6 km, deretter er det flatere de siste 9 km til toppen av Blåhø.

Einar fullførte bra opp, og kom i mål på 6. plass. Selv måtte jeg slite med en for tiden laber løpsform og manglende trening på flatmarksløping og lengre løp. Jeg kom i mål på 1:37:52. Einar fullførte på 1:25:25, 10 minutter bak vinneren Gjermund Nordskar.

Her er et av de flatere partiene av løypa

Regn og vind

Blåhø er et fjell som er ganske vindutsatt. Den kraftige vinden kom derfor ikke som noen overraskelse. Værmeldingen om regnbyger innfridde også. Jeg hadde heldigvis med meg ei tynn regnjakke som jeg brukte de siste 5 km.

Det var tykk tåke på toppen, så vi fikk desverre ikke sett noe til den flotte utsikten fra toppen…

Dette bildet ble tatt helga før, men tåka var fortsatt der under løpet...

 

Premier til nesten alle

Vågåværene var svært rause med uttrekkspremier, og vartet opp med en liten premie til nesten alle som hadde deltatt! Jeg fikk en liten termos-kopp fra Sparebank 1, og Einar fikk et gavekort til klatreparken i Brimiland.

Medaljer, premie, gavekort og t-shirt for Blåhø Opp

Skåla neste!

Folk bruker omtrent samme tid på Blåhø Opp og Skåla Opp. Jeg kommer nok til å bruke rundt 1:40 på Skåla. Det hadde jo vært morsomt å klare under 1:30, men med manglende høydetrening, så skal det nok holde hardt. Målgangen er på 1850 moh. Det viktigste er uansett å delta, og få testet ut det løpet også.

Jeg og Einar har nå fått kjøpt billetter til konkurranseklassa, så da starter vi sammen med Bjørn Dæhlie, Oddbjørn Hjelmeseth, Oddvar Brå og andre kjendiser og eliteløpere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *