Lillehammer-Oslo: God trening i dårlig vær

I går syklet jeg Lillehammer-Oslo med Pulje 2 i Ottestad sykleklubb. Vi brukte 5 timer og 12 minutter på turen.

Det viktigste for meg var å få en god treningsøkt og en fin opplevelse på Styrkeprøven. Stort sett innfridde rittet, men det var ikke arrangørens eller værgudenes fortjeneste. Snarere var det min egen og lagets.

Lange dokøer

I Håkons hall var det endeløse dokøer. Arrangøren hadde nemlig kun åpnet opp et fåtall av toalettene i hallen. Løsningen for meg ble å gå på dametoalettet!

Vanskelige værforhold

Temperaturen på rittet varierte fra 8 til 17 grader. Det regnet en del og det var sidevind forfra. Med andre ord dårlig “sykkelføre”.

Se video med intervju av lagkapteinen vår Kjetil Haaland her:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=WI3WG9_NYzM

God lagkjøring

Jeg synes vi kjørte godt som lag store deler av veien. Generelt tok vi det med ro i motbakkene og på falske flater, slik at alle skulle klare å henge med.

Vi fikk imidlertid problemer med å samle laget igjen etter en velt ved Dal. Etter hvert ble vi splittet opp, og omtrent de 10 sterkeste av oss kjørte sammen inn. Vi som var igjen kjørte godt sammen. Selvsagt tauende på en kjempestor sekk med ryttere fra ulike klubber som ønsket en lett reise til Oslo.

Endelig i mål!

Etter 5 timer med regn og sidevind og med armer som til tider var så forfrosne at jeg hadde problemer med å gire og drikke, så var det deilig å komme i mål i Oslo.

Anders kommer i mål

Dessverre måtte jeg vente 1 time på Einar, som ikke klarte å finne frem til Løren idrettsanlegg med bil. Det viste seg at adkomst og parkeringsmuligheter der var lik null. Det synes jeg er ille på et så stort arrangement!

De som hadde sendt baggasjen sin med lastebilene måtte vente over 1 time på tøyet sitt. Her snakker vi om forfrosne og gjennomvåte ryttere… nei, det er ikke godt nok!

Arrangøren hadde også for få medaljer, og beklager også dette.

Flatt og platt

Det mest inspirerende og morsomme med gårsdagens ritt var lagets prestasjon under vanskelige forhold og at det funket såpass bra for meg under de vanskelige forholdene.

Etter å ha vært med på konkurranser som Oslos bratteste, Flækøyhøe Upp og Nibberittet, så fremstår Lillehammer-Oslo som et litt blekt arrangement. Lillehammer-Oslo er alt annet enn spektakulært. Det var uvant for meg å ikke komme i mål på en fjelltopp! 🙂

Kommende konkurranser

Førstkommende lørdag hadde jeg tenkt å være med på motbakkeløpet Lundehøgda opp i Moelv. (Oppdatering: Jeg droppet dette løpet – det viste seg at det har for mye nedoverbakker og tekniske partier til at det blir et ordentlig motbakkeløp for meg). Deretter venter Formokampen Opp, Blåhø Opp og Skåla Opp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *