Dokka Opp 2012: Motbakkeløp i Vikersund

Mens Norges-eliten var i Telemark og løp Skuggenatten Opp og mange andre deltok på Mistbergløpet, valgte jeg å delta på Dokka Opp i Vikersund i dag.

Det som lokket meg ut på motbakkeeventyr denne helga var 521 høydemeter over 3 km på lekne skogsstier opp bratta fra Tyrifjord hotell.

Her går motbakkeløpet Dokka Opp, på høyre side av alpinbakken.

Rolig start

Det var et ganske sterkt startfelt, så taktikken min var å ta det litt rolig ut fra start og heller prøve å sette inn støtet mot slutten. Det var tre løpere som stakk av gårde etter ca. 100 meter, og jeg prøvde ikke å henge meg på. Jeg roet meg ned bak Einar, og hadde fokus på å løpe lett og behersket den første delen av stigningen. Jeg ble passert av en del løpere, som stresset med å henge med i front.

Forserte fremover i feltet

Jeg lå vel omtrent på 15. plass etter 300 meter. Jeg og Einar fortsatte i jevnt og rolig tempo oppover bakken, og en etter en begynte de andre å sakke. Jeg satte opp farten etter rundt 600 meter og passerte de fleste av de jeg hadde foran meg. Det ble etter hvert også et halvminutts luke tilbake til Einar.

Ved 2 km hadde jeg såpass mye hold at jeg ikke klarte å øke farten slik jeg ønsket på de slakere partiene. I tillegg ble det en del gåing i bakkene mot slutten, slik at Einar tok meg igjen like før mål.

Jeg klokket inn på tiden 22:21 og 5.-plass i løpet. Einar kom 2 sekunder bak på 6.-plass.

Klikk her for å se resultatlisten

God effekt

Etter målgang ble jeg liggende og puste og pese og fikk spørsmål fra en tilskuer om dette var sunt… 🙂

Strengt tatt ble jeg ikke så sliten av dette motbakkeløpet. Det skyldes nok at løpet er såpass kort og at jeg holdt igjen litt i begynnelsen. Ironisk nok var jeg ganske uopplagt før løpet – det var så vidt jeg orket å dra i gang oppvarmingen. Men nå i kveld kjenner jeg at jeg har fått tilbake overskuddet!

Jeg tar en Active Greens bar etter løpet.

Det snør, det snør!

Etter målgang kom det faktisk litt snø. Jeg husker ikke sist jeg har opplevd at det snør i juni…

Om traseen

Dokka Opp har slak motbakke de første 300 meterne før man nærmer seg skogen. Der begynner selve stigningen. Stigningsprosenten varierer fra 0 til nærmere 30%. Det er mange småkneiker, men det er ingen lange og bratte motbakker. Stien har en del steiner og røtter, som gjør at man må holde fokus helt til toppen.

Dokka Opp 2012:

  • Herrevinner: Per Kristian Nygård (Vestre Spone IF/Team Veidekke): 20:22
  • Damevinner: Heidi Mårtensson (Modum Friidrettsklubb): 23:50
  • 51 deltakere i konkurranseklassa
  • 20 deltakere i trimklassa
  • 521 høydemeter over 3 km (17,4 % stigning i snitt)

Klikk her for å se en video fra løpet på TV Modum

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *