Klubbmesterskap landevei – en positiv opplevelse!

I kveld har jeg syklet landeveismesterskap i Ottestad sykleklubb. De 40 kilometerne ble kanskje den morsomste sykkelturen jeg har hatt så langt i år.

Puljejaktstart

De yngste, eldste og kvinner startet først. Jeg var blant de som startet i den siste senior-pulja. Faren med det er at man må slippe etter få meter og må sykle alene de resterende 4 milene mens andre som startet tidligere dundrer av gårde i store felt.

Prøvde å henge på de beste

Startfeltet mitt var fylt av Pulje 1-ryttere som utøvde en form for ekstremsport ned bakkene fra Åsvang til Romedal. Det var skriking og tråing av en annen verden. Det hørtes ut som om de skulle trå av kjedet… de gutta der har en del å trå med!

Jeg var med i kjeden i noen kilometer. Når jeg etter hvert merket at det ble vanskelig å komme frem i spiss, slapp jeg. På det tidspunktet var det kun igjen 6-7 ryttere i kjeden av de opprinnelige 15. Jeg ble liggende omtrent 100 meter bak Tor-Erik, som lå like bak feltet. Jeg brukte 1 kilometer på å komme i kapp med Tor-Erik.

God flyt

Da vi kom til Stange, hentet vi inn 3 ryttere som vi kjørte sammen med til Vevla. Der slapp et par av dem, men jeg innhentet et par andre som var kjørevillige. Hele veien syntes jeg at vi kjørte bra sammen og hadde god flyt.

Motbakken til mål

Etter Romedal gjenstod kun den 3-4 kilometer lange motbakken opp til Aasen handel. Jeg gikk aggressivt til verks i bunnen av bakken og mistet de jeg syklet sammen med. Jeg klarte å holde god intensitet helt opp til mål.

Her er video fra den siste motbakken:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=-JY-AEMhGjg

Først og fremst ønsket jeg en real konkurranseøkt, og det fikk jeg. Sluttiden ble 65:58.

Her er resultatlisten

På søndag er det Hamarrittet som venter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *