Flækøyhøe Upp 2012: Einar vant foran meg

I dag har jeg og Einar løpt Flækøyhøe Upp, et spektakulært motbakkeløp i Bismo i Skjåk kommune.

Flækøyhøye Upp:

  • Lengde: 4 km
  • Totalt ca. 700 høydemeter
  • Avslutningen har 1,7 km med 35% stigning (tilsvarer 2 ganger Stoltzekleiven Opp)
  • Herrevinner 2012: Einar Johansen, Hamar (35:05)
  • Damevinner 2012: Anne Berit Vangen, Lillehammer (39:02)

Overraskende start

Det stilte 28 deltakere til start i konkurranseklassa. Planen var å sende Einar i front, og så skulle jeg komme bakfra etter hvert. Vi regnet med at en del av løperne kom til å sprengløpe ut fra start.

Da det var igjen 10 sekunder til start, så jeg at Einar stod noen plasser bak meg i startfeltet. Så gikk startskuddet, og jeg skimtet at det var en som stakk av gårde som en pil og hadde nesten 5 meter på resten av feltet etter få meter. Da jeg kikket opp etter 50 meter så jeg til min overraskelse at det var Einar som lå i tet. Jeg var også like overrasket over at jeg lå på andreplass. Vi fikk raskt en luke til resten av feltet.

For meg som har vært såpass dårlig til å løpe på flatmark var denne starten en morsom opplevelse. 🙂

Kontrollerte inn

Jeg lot Einar få noen meter etter hvert. Jeg var litt redd for å sprekke, siden jeg ikke hadde løpt en så lang ultrabratt motbakke før. Så derfor holdt jeg igjen litt hele veien. Det gjorde visst Einar også.

Da vi nærmet oss målgang, startet jeg spurten litt før Einar, og holdt på å ta han igjen før målstreken. Jeg kom bare 7 sekunder bak, på tiden 35:12.

Et realt motbakkeløp

Flækøyhøe Upp er et realt motbakkeløp, med en bratt motbakke på 2 km hvor man ikke får noen pauser. Målgangen er på 1.100 moh., på grensa til Breheimen nasjonalpark. Utsikten er spektakulær – se bildene nedenfor!

På 3.-plass kom for øvrig Terje Skinstad fra Drammen. Damevinneren ble Anne Berit Vangen fra Lillehammer. Det kan virke som om løpet er i ferd med å bli populært også blant ikke-lokale løpere, og jeg kan godt forstå hvorfor.

Man får en varm velkomst av skjåkværene. Det er gode fasiliteter. Det var rikelig med løypemannskaper som viste vei langs løypa, og ganske mange som heiet oppover løypa også. Den flotte naturen bidro også til den gode stemningen.

Årets løp satte ny deltakerrekord med 65 deltakere, fordelt på 29 løpere i konkurranseklassa og 36 løpere i trimklassa. Så vidt jeg vet var dette den fjerde utgaven.

T-trøye og premiering

Alle deltakere fikk en kul t-trøye (se et bilde av trøya nedenfor). Både herre- og damevinnneren fikk et gavekort på kr 1.000 fra Lien Sykkel og Sport – MX Sport i Bismo. Alle klassevinnerne fikk en kilo brunost, og det vanket også medaljer til alle deltakerne i trimklassa.

Klikk her for å lese mer om Flækøyhøe Upp

Bilder

En stor takk til fotografene Tom Ording Dahl og Per Olav Haugen, som fotograferte i målområdet og lar meg gjengi bildene her.

De tre siste bildene har Einar knipset.

Foto: Tom Ording Dahl

 

Foto: Tom Ording Dahl

 

Foto: Per Olav Haugen

 

Stigningen i bakgrunnen
På vei til løpet – morgentrøtt ved innsjøen Skim

Flækøyhøye Upp i det fjerne

Ja, Flækøyhøe Upp frister til gjentakelse neste år!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *