Min nye Cannondale SuperSix Evo

I går var jeg ute og testet min nye landeveissykkel, en Cannondale SuperSix Evo Dura Ace med Fulcrum Racing Zero hjulsett.

I oktober testet jeg den opprinnelige SuperSix’n og var svært begeistret over denne. Nå har jeg altså kjøpt en videreutviklet versjon av SuperSix kalt “Evo”. Så hva er forskjellen på den opprinnelige SuperSix og Evo? Og da tenker jeg først og fremst på opplevelsen og sykkelgleden som sykkelen gir, for det er det jeg legger mest vekt på ved en sykkel.

Den opprinnelige SuperSix

Denne oppleves som en katapult som gjør at du skyter fart fremover. En sykkel/ramme som er lagd for fremdrift og som føles trygg i høy hastighet. Jeg synes denne kan være litt stiv og kantete og at den er i sitt ess når man legger litt ekstra kraft i pedalene.

Les mer i anmeldelsen min i høst.

SuperSix Evo

Evoen er en helt annen ramme enn den gamle SuperSix-ramma. At rammene delvis bærer samme navn kan derfor virke litt misvisende.

Vekt: 6,7 kg med pedaler og 2 x 45 grams flaskeholdere

De første meterne jeg syklet på Evoen fikk jeg følelsen av at jeg syklet på et musikkinstrument. Hvis den gamle SupSix’n er en gitar med nylonstrenger, så er Evoen en gitar med stålstrenger som er perfekt stemt. Det er tydelig at Cannondale har gjort noe med carbonfibrene som gjør Evoen veldig responsiv.

Evoen oppleves som:

  • Lett
  • Leken
  • Lettkjørt

Jeg tenker på å svinge og begynner å svinge, og sykkelen fullfører svingen for meg. Jeg trår på litt for å aksellerere, og sykkelen akselerer samtidig. Dette er en sykkel som elsker å sykle, og som er leken og lystig i lav hastighet.

Jeg opplever at Evoen gir kjøreglede og sykkelgede nye dimensjoner. Man blir rett og slett i godt humør av å sykle på sykkelen.

NBE-6 AKA Police Patrol has arrived to Earth.

Evoen beviser vel det jeg alltid har sagt, at de som har størst behov for det dyreste sportsutstyret er de som er i middels dårlig form. Du skal nok lete veldig lenge for å finne en sykkel som gir så mye sykkelglede uten at man legger mye kraft i pedalene. Denne sykkelen har alt og er med på alt! En intelligent sykkel for de som setter pris på kjøreglede.

Moro å sykle!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *