Årets første sykkelritt: temporittet Jessnes-Gåsbu

Det var en ganske forfriskende opplevelse å sykle temporitt i 6 grader og motvind. Jeg klarte å gjennomføre slik jeg hadde håpet og fikk en real treningsøkt.

Jessnes-Gåsbu er et treningsritt for medlemmer av Ottestad sykleklubb på Hamar. Jeg bet meg merke i at stemningen var usedvanlig god før start, at ikke alle hadde det så travelt med å rekke starten sin, eller å starte å sykle når starten hadde gått… Her var det tydelig en behagelig avslappet holdning til rittet. Morsomt!

Her er noen fakta om temporittet Jessnes-Gåsbu:

  • Lengde: 27 km (kortere distanse for de yngre)
  • Høydemeter: Anslagsvis ca. 500 høydemeter
  • Motbakker: ca. 7 km med motbakker (20 km er relativt flatt)
  • Ca. 50 deltakere
  • Simen Norddal vant årets ritt på 50:39

God trening

Jeg trådde det jeg var god for opp til Furnesåsen, hvor jeg passerte på 16 minutter. Deretter tok jeg det “ganske med ro” bort til Øvre Vang (39 minutter) og fullførte ganske greit opp til Gåsbu på 57:58. Det var mye motvind/sidevind bortover Furnesåsen, og der ble jeg ganske stiv.

Jeg har kun trent rolig på spinningsykkelen i vinter, så dette var en grei måte å komme i gang med mer intensiv sykkeltrening. Jeg kom altså i mål kun 7:19 bak vinneren, og er veldig godt fornøyd med gjennomføringen av rittet.

Her er video av rittet, filmet i motbakkene opp mot Gåsbu:

Jeg er 8:41 ut i videoen.

Police Patrol med startnummer 112

Den nye sykkelen min gikk ganske godt hele veien, og Einar har en del av æren for det. Han har utført god service på sykkelen. Og en ting skal være sikkert: jeg hadde ikke hatt sjanse til å sykle like fort under disse forholdene med den gamle stålholken.

Litt komisk var det at jeg etter å ha gitt sykkelen navnet Police Patrol fikk tildelt startnummer 112 (nødnummeret til politiet). Jeg skal ikke si at jeg klarte å innhente så veldig mange råkjørere på dagens ritt, men det får eventuelt komme etter hvert. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *