Nytt høydeprofilverktøy på Norgeskart.no

På Norgeskart.no kan man nå enkelt se hvor bratte motbakkene man løper faktisk er. Dette er et nyttig verktøy for de som ikke har høydemåling på mobilen eller pulsmåleren, eller som ønsker å utforske nye traseer.

Forut for Oslos bratteste i høst trente jeg litt i Vikerkollen, en gjengrodd hoppbakke i Furuberget her på Hamar. Bakken er på 200 vannrette meter og har en stigning på 90-95 høydemeter. Løpelengden opp bakken er jeg litt usikker på. Hvis den er 250 eller 300 meter, så gir det en stigningsprosent på henholdsvis 37 % eller 31 %. Bakken er i hvert fall så bratt at jeg er avhengig av gode sko og tørt underlag for å komme opp.

Jeg har til gode å løpe opp hele bakken, men planlegger å bryte den barrieren til våren.

Du finner en kort brukerveiledning for Norgeskart.no i en artikkel på VG Nett.

Lenker:

Klikk her for å gå til Norgeskart.no

Her er en test av treningsapper fra mai i år

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *