Oslos bratteste – en strålende dag!

Strålende sommervær på den 1. oktober og en dobling av deltakerantallet fra i fjor satte en perfekt ramme på Oslos bratteste 2011. Min første konkurranse på en mannsalder ble en høyst uventet opptur.

Jeg og Einar ankom Tryvannstårnet i god tid. Vi gikk ned løypas 407 høydemeter med ryggsekk og kjørte deretter en passe hard oppvarming. Innen jeg stod på startstreken, så var jeg surere i muskulaturen enn jeg noen gang har vært uten å være i bevegelse. Så gikk startskuddet.

Jeg angrep Helveteskneika, gikk og småløp like i hælene på Einar. Til tider følte jeg meg som et ekspresstog som passerte de andre ute på venstre kant. Det var en deilig fartsopplevelse som jeg ikke hadde forventet i så bratte bakker. Jeg enset ingenting som jeg ikke behøvde å ense, og kikket sjelden langt oppover bakken. Fullt fokus.

Jeg var på toppen av Wyllerløypa på 12:08 og tok fatt på det partiet som jeg ikke hadde trent for – nemlig nedoverbakke og flatmark. Der slapp jeg også løperen Einar og var såpass pumpet at jeg måtte roe det litt. I starten av de siste bakkene opp mot Tryvannstårnet tok jeg det med ro de første hundre meterne og hadde igjen nok krefter til en skikkelig avslutning.

Etter målgang var jeg så sliten at jeg seriøst så meg om etter ei båre. Jeg stod bøyd og hev etter pusten og lagde lyder i omtrent ett minutt før jeg begynte å ense omverdenen igjen.

Av 81 deltakere i aldersklassa kom jeg visst på 5.-plass med tiden 19:32. På forhånd hadde jeg drømt om å løpe ned på 21-tallet, så jeg var rett og slett sjokkert over hvor bra det gikk. Ubeskrivelig morsomt!

Dette var et utrolig tøft og actionfylt motbakkeløp som egentlig passer de aller fleste. Jeg blir nok en av de første som melder seg på neste års løp…

Jeg hadde ikke med kamera – derfor ingen bilder her. I videoen under er jeg lett å kjenne igjen med røde sko og Sweatgutr-pannebånd, som for øvrig fungerte veldig bra. Jeg fikk ingen svette i øynene i det hele tatt!

Se Mats Haldin løpe Oslos bratteste på 16 minutter:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=dO65rVXpidc&start=65


Oslos bratteste 2011:

  • Ca. 1400 deltakere
  • 407 høydemeter og 2,7 km
  • Herrevinner: Sindre Buraas med ny løyperekord (14:32)
  • Damevinner: Heidi Weng med ny løyperekord (17:37)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *